Özel Kültür Koleji, pandemi dönemine rağmen YKS sınavlarında yine farkını ortaya koydu. 6 öğrencisini ilk 14 bine sokarak, Tıp Fakültelerine gönderme başarısı elde eden Kültür Koleji 6 öğrencisini Türkiye sıralamasında 14 bine sokarak, büyük bir başarı sağladı.

YKS sınavında elde ettikleri başarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kültür Koleji Fen Lisesi Müdürü Birol Güney, “Çocuklarımızın bu başarısı bizleri sevindiriyor. Bizim çocuklarımız her zaman bizim gurur kaynağımızdır. Geleceğimiz olan nesillere gereken desteğin verilmesi gerekiyor. Bu anlamda da, 2021 YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile ilk 14 binde 7 öğrencimiz var. 6 öğrencimizin puanı, Tıp Fakültelerine yerleşebilecek durumda. Bir tane öğrencimiz de 7 binde yabancı dilde bulunuyor. Toplam 7 öğrencimiz bu başarıyı göstermiştir. Yine 2021 YKS Lisans düzeyinde yüzde yüz yerleşebilecek puan almışlardır. Onlarda 4 yıllık lisans eğitimlerini alabilecek durumdalar. Önümüzde ki 5 ve 13 Ağustos tarihleri arasında tercihler olacak. O yerleştirmeler sonucunda çocuklarımızın hangi Üniversitelere gidecekleri ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

“Pandemiye rağmen büyük başarı elde ettik”

Pandemiye rağmen Özel Kültür Koleji’nin büyük başarı elde ettiğinin altını çizen Güney, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Aynı zamanda çocuklar mücadeleden vazgeçmediler. Pandemi dolayısıyla çocuklarımızın sıkıntıları vardı, uzaktan eğitimleri vardı. Şükür ki biz hep beraber yüz yüze eğitimi daha çok yaptık. Yüz yüze eğitimlerin sonuçlarını bu şekilde almış olduk. Çocuklarımız her zaman, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uydular, velilerimiz uydular, öğretmenlerimiz uydular. Bu dönemde öğrencilerimiz, hiç bundan vazgeçmediler. Aynı zamanda kendilerini psikolojik ve ruhsal olarak iyileştirme adına onlara gereken desteği verdik. Bu destekle beraber, rehber öğretmenlerimiz, diğer öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velileriz işbirliği yaptılar ve bu başarı kendisini gösterdi. Bu anlamda da ben öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de gelecekte yaşayacakları hayat boyunca, mutluluk ve başarı diliyorum.”

“Her gün deneme sınavı çözdüm”

YKS Sınavında Türkiye sıralamasında ilk 14 binin içerisine girerek eğitim gördüğü kurum ve ailesini gururlandıran Şule balaban, tercihinin Tıp Fakültesi olduğunu ifade ederek, “Ben her gün deneme sınavı çözdüm.  Deneme sınavı çözmenin fazla çalışmaktan daha çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Birde birbirini motive eden insanlarla bir arada olduğunuz zaman, bir şeyleri başarmak daha kolay oluyor.  Ben bütün senemi burada bulunan arkadaşlarla geçirdim. Bir de sizden bir şeyler bekleyen insanlar olduğu zaman kendinizi daha güçlü hissediyorsunuz. Tıp okumak istiyorum” açıklamalarında bulundu.

“Hedefim Uçak Mühendisi olmak”

Yine YKS sınavında büyük bir başarı elde eden Oğuz Atakan Burak ise hedefinde uçak mühendisliği olduğunu kaydederek, “Pandemi şartlarından dolayı baya bir zorlandık tabii. Ama ben düzenli çalıştım. Her gün denemelere girdim. Deneme sınavı çözdüm. Arkadaşlarımla kendimi kıyasladım. Diğer insanlar ne yapıyor? Şeklinde düşündüm.  Düzenli olarak çalıştım. Öğretmenlerim ve internetten yardım aldım. Özel ders almadım. Anlamadığım sorularda öğretmenlerim yardımcı oldu. Şu an için hedefim uçak mühendisliği. Ama belki tıpta yazabilirim daha karar vermedim” ifadelerine yer verdi.  

HABER: Savaş ARI