Dün yapan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Milletçe normale dönüş özlemi çekiyoruz. Esnafımız, çalışanımız, öğrencimiz haklı bir beklenti içinde. Bu husus çalışmalarımızın odağında bulunuyor. Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Koca, “Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yükseköğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede, uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurulumuza iletilmiştir” cümlelerine yer vermişti.

Bu görüşün ardından bugün toplanan Yüksek Öğrenim Kurulu merakla beklenen kararını açıkladı. YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi. Ayrıca salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin "kayıt dondurma" hakkından yararlandırılması kararlaştırıldı.

Üniversitelerde eğitim-öğretim faaliyetleri Mart 2020 tarihinden bu yana uzaktan eğitim yöntemiyle yapılıyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN