Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2008- 2009 öğretim yılında kurum yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen, halen bir yüksek öğretim kurumuna devam eden ara sınıf öğrencilerinin başvuruları 1 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim programına girecek öğrenciler ise başvurularını 22 Eylül- 5 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek..

Başvurular Yurt kurun www.kyk.gov.tr adresindeki İnternet sayfasından yapılacak. Kurum yurtlarında barınmakta iken yüksek öğretim kurumunu süresi içinde bitirememiş artık yıl öğrencileri 8-24 Eylül tarihleri arasında 2007-2008 öğretim yılında barındıkları yurt müdürlüklerine başvuruda bulunabilecek.

Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 1-12 Eylül tarihleri arasında, kalan boş yatak sayısına göre hazırlanacak olan birinci yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 15-19 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Bundan sonraki her Pazartesi günü ilan edilecek olan yeni yedek listedeki öğrencilere 5'er gün kayıt süresi tanınacak. Yedek listeden öğrenci alımına 8 Aralık Pazartesi günü sona erecek. Yurtlar 8 Eylül'de hizmete açılacak.