Sonucun böyle olacağını İl Milli Eğitim Müdürlüğü dışındaki tüm eğitim camiasının bildiğini söyleyen Eğitim Bir Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, “ Eğitim-Bir-Sen olarak biz Düzce'de eğitimle ilgili sıkıntıları çeşitli platformlarda bir çok kez dile getirdik. Fakat Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri başlarını kuma gömmüşçesine sorunu görmezden gelmişlerdir dedi.

Bugün düzenlediği basın toplantısıyla Düzce'nin ÖSS'deki durumunu değerlendiren Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi şunları söyledi; “ Düzce ilimizin ÖSS sıralamasında son 10'da yer aldığını ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan tüm ulusal medya önünde açıklamış, böylelikle Düzce'nin son 10 il arasında olduğunu tüm Türkiye duymuştur ve görmüştür dedi.

İl Milli Eğitim sorunu görmezden gelmiştir

Sonucun böyle olacağını İl Milli Eğitim Müdürlüğü dışındaki tüm eğitim camiasının bildiğini söyleyen Çelebi, “ Eğitim-Bir-Sen olarak biz Düzce'de eğitimle ilgili çeşitli platformlarda bir çok kez dile getirdik. Fakat Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri başlarını kuma gömmüşçesine sorunu görmezden gelmişlerdir. Tedbir almak yerine sorunu ortaya koyduğumuz için bizler art niyetli olmakla, Düzce'nin başarısını istememekle suçlandık”dedi.

Meslek Lisesi öğrencileri küçümsenmiştir

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'in yaptığı açıklamalarla başarısızlığa mazeret üretmeye çalıştığını, kendi başarızlıklarına ortak bulma gayreti içinde olduklarını söyleyerek, “ Yusuf Sezer bu seneki başarısızlığının faturasını Düzce'de geçen yıl sınava girmeyip bu yıl giren 300 öğrenci ile Meslek Liselerinde okuyan öğrenci sayısının çokluğuna bağlayarak, adeta Meslek Lisesi'ne giden öğrenciler küçümsenmiştir. Böylelikle kamuoyunda Meslek Lisesi öğrencileri üniversite sınavlarında başarılı olamaz düşüncesi oluşturulmuştur. Bu tür açıklamalar ile mesleki eğitim almak isteyen başarılı öğrenciler de engellenmektedir”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer istifa etmeli

Milli Eğitim Mlüdür Yusuf Sezer'in günü kurtarmanın peşinde olduğunu, 'başarı varsa benimdir, başarısızlık varsa başkalarınındır' düşüncesi ile hareket ettiğini söyleyerek; “ Başarısızlığın sebepleri bizce, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullar ve diğer eğitim camiasından kopuk olmasıdır” dedi.

Düzce eğitiminin yeniden yapılanması gerektiğini de ifade eden Çelebi,” Bu yapılanmanın biran önce gerçekleşmesi için öncelikle İl Milli Eğitim Müdür Yusuf Sezer'în görevinden bir an önce ayrılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.