Eğitimde sınırlı olarak okul öncesi ve 1’inci sınıflara başlatılan yüz yüze eğitimin kapsamı 12 Ekim’den itibaren 2, 3, 4’üncü sınıflar 8’inci ve 12’nci sınıfları da kapsayacak şekilde genişletildi.

Öte yandan öğrencilerin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu değil, isteğe bağlı olduğu için okullarda yoklama alınmıyor. Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenciler EBA üzerinden uzaktan eğitime devam ediyor.

Atılan adımların adımın ardından birçok veli “Yüz yüze eğitime göndermediğimde çocuğum derslerden geri kalır mı?” sorusunun cevabını aramaya başlamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığın resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanan videoyla velilerin cevabını merak ettiği soruya yanıt verdi.

“YÜZ YÜZE EĞİTİM DAHA YARARLI”

Uzaktan eğitime nazaran yüz yüze eğitimin daha yararlı olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, “Biz her öğrencimizin akranlarının yanında, sınıfında öğretmenleriyle sağlıklı bir etkileşim içinde eğitim almalarının daha yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLER UZAKTAN EĞİTİMİ DİKKATLE SÜRDÜRÜRSE DERSLERDEN GERİ KALMAZ”

Selçuk, “Bunun la birlikte gerek TRT EBA kanallarında sunduğumuz ders ve soru çözümü içerikleriyle gerekse EBA platformunda canlı ders ve akademik destek gibi uygulamalarla da öğrencilerimize eğitimlerini uzaktan sürdürebilme imkanı tanıdık. Şayet öğrencimiz uzaktan eğitimi iyi bir planlama ve dikkatle sürdürürse derslerden geri kalacağını düşünmüyorum” sözleriyle velilerin sorusuna yanıt verdi. Selçuk,  yüz yüze eğitime devam etmeyen ve uzaktan eğitime de gerekli özeni göstermeyen öğrencilerin ise eğitimden geri kalacağının aşikar olduğunu söyledi.

HABER: Mehmet GÜNESEN