Türkiye’de Omicron varyantıyla birlikte dünya genelinde olduğu gibi yayılım hızı katlanan COVİD-19 salgınında günlük vaka sayıları 100 bini üzerinde seyrediyor. Yurt genelinde 18 milyon, Düzce’de ise 70 bin okul öncesi, ilk, orta ve lise kademesindeki öğrenciler ise yarıyıl tatilinin bitmesiyle 7 Şubat günü yeniden ders başı yapacak. Vakalardaki yükseklik uzaktan eğitime geçileceği iddialarını gündeme getirirken açıklama eğitimin başındaki isimden geldi. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK

Bakan Özer, ikinci dönem de eğitimin aynı şekilde devam edeceğini dile getirdi. Özer "7 Şubat'ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

5 AYLIK BAŞARILI SÜREÇ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda ikinci dönemin pazartesi başlayacağını hatırlattı. "Salgına rağmen yüz yüze eğitimi başarı ile sürdürdüğümüzü geçtiğimiz 5 ayda hep birlikte gösterdik" dedi.

EN KORUNAKLI YERLER EĞİTİM KURUMLARIDIR

Özer, şunları kaydetti; Biz son 5 ayda şunu gösterdik, tüm velilerimizle, öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle bir toplum içerisindeki en korunaklı yerler eğitim kurumlarıdır. Okullar sadece öğrenme yerleri değildir. Aynı zamanda geleceğimizi şekillendirecek olan nesillerin psikolojik, duygusal, kişisel, gelişimlerini de gerçekleştirdiği yerlerdir.

Öncü Haber Merkezi