Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, yaptığı açıklamada yaşanan ekonomik kriz ortamında, Hükümetin uygulamaya koyduğu ÖTV indiriminin, Otomotiv ve Beyaz Eşya sektörüne olumlu yansıdığını belirtti.

Büyük, ''Hükümetin 3 ay süreyle uygulamaya koyduğu ÖTV indirimi sayesinde özellikle otomotiv sektöründe bayiler nezdinde, talepler olumlu yönde ilerliyor. O kadar olumlu ki otomobil almak isteyen vatandaşların sıraya girdiği gözleniyor. Bayiler bu ÖTV indirimin süresinin uzatılması taleplerini bizlere ilettiler. Bizler bu isteklerini yakın bir zamanda yetkili organlara ileteceğiz. Beyaz eşya sektöründe de aynı olumlu gelişme yaşanmaktadır. Bu süreç 2009 yılının ekonomik kriz nedeniyle piyasayı rahatlatacaktır. Ancak tam olarak rahatlama olmayacaktır. 2010 yılında bu krizin tamamen sona ermesi beklentisi içindeyiz''diye konuştu.

Büyük. Düzce Organize Sanayi Bölgesinde, yatırım yapan sanayicilere ilişkin yaptığı açıklamada da ''OSB'ye 6 aydır yeni yatırım için kapımız çalınmıyor. Biz mevcut yatırımcıların yaşaması için mücadele ediyoruz. Bazı firmalar zor durumda. maaşları bile ödeyemiyorlar. Bu nedenle yeni yatımcı değil mevcut yatırımcıların ayakta kalması için mücadelemiz sürüyor'' ifadelerini kullandı