İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 20.'si düzenlenecek olan EMITT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı yarın başlıyor. 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarda Düzce, 8 nolu salonda kültür ve turizm potansiyellerini tanıtacak. Düzce için ayrılan alanda her belediyenin ayrı ayrı tanıtımlarını gerçekleştirdiği fuarda Düzce Valiliği ve MARKA'nın da katkısı olacak.

Düzce'ye yatırım olarak dönsün

Her ilin özellikle turizm alanında hem yatırımcı hem de acenteler üzerinden turist çekmek için yarıştığı fuarın yıllardır katılım gösteren Düzce'ye verim sağlaması için belediyeler adeta var gücüyle çalışıyor. Düzce'nin doğal ve kültürel zenginliklerinin, yöresel lezzetlerinin, tarihi değerlerinin, kendine has özelliklerinin en iyi şekilde sergilendiği fuarın turizmde uzun yıllardır hak ettiği yere ulaşmaya çalışan Düzce'ye geri dönüş sağlaması umut ediliyor. Kamuoyundan da kent kimliği konusunda turizmin ön planda tutulması gerektiği baskısı olan Düzce'de Kardüz başta olmak üzere Gölyaka Kültür Park ve bir çok nadide güzellikteki yaylalar, yatırım için el atılmasını bekliyor. Turizm yatırımları konusunda biçilmiş kaftan konumunlar bu yerler için devlet ve yerel yönetimler eliyle süren çalışmaların EMITT gibi tanıtım platformları sayesinde daha da hızlı ilerlemesi görüşü ön plana çıkıyor.

Turist çekmek için fırsat

Yatırımların yanından varolan güzelliklerin yerli ve yabancı turistlerle buluşması noktasında da EMITT önemli bir rol üstleniyor. Otel ve turizm işletmeleri, tur operatörleri, seyahat acenteleri ve turizm tedarikçilerinin de hazır bulunduğu fuardaki iyi tanıtım, acentelerin gözlerinin Düzce'ye çevrilmesine olanak tanıyor. 2015 yılında 71 ülkeden 4 bin 550 katılımcının geldiği fuara bu yıl daha fazla ziyaretçi geleceği tahmin ediliyor. Ayrıca Düzce'nin Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) sorumluluk alanında yer alan Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak illeri ile ortak tema altında katılım sağlamasına bağlı olarak tanıtımın etkinliğinin arttırılması amaçlanıyor.

Dünyanın sayılı turizm fuarlarından olan ve her yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla bölge sektörüne katkı sağlamayı hedefleyen EMITT için Düzce'de aylardır süren hazırlıkların karşılığının alınması bekleniyor.

Haber;C.ÜSTÜNER