Akçakoca’nın ekonomisini geliştirecek ve Akçakoca halkına istihdam sağlayacak olan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi son gelişmeler hakkında Düzce Milletvekili Osman Çakır, bilgilendirmede bulundu.Çakır, OSB için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade etti ve Organize bölgesinde öncelikle çevreyi koruma ön planda tutacaklarını anlattı.

 

Çakır,’’Bakan ile görüştük ve evrakları müsteşara teslim ettik. Akçakoca da kurulacak ihtisas organizenin öncelikle çevreyi koruma ön planda olacak ve metal üzerine kurulacaktır. Önümüzde ki 5 yıl içinde 2 ile 5 bin kişinin çalışacağına inanıyorum’’ diye konuştu.

 

1 yıl içinde alt yapının bitirilerek OSB’nin 2 yıl içerisinde hazır hale geleceğini ifade eden Çakır, “OSB Akçakoca’da kurulduğu andan itibaren her alanda sağlıklı ve hızlı şekilde büyüyecektir. Akçakoca’nın önü açılacaktır’’ ifadesini kullandı.

 

Çakır’ın bilgilendirme toplantısında Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Akçakoca Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Pazvant da hazır bulundu.

 

Öte yandan Akçakoca Kent Konseyi ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından da Akçakoca’da yapılması düşünülen OSB için fikir alışverişi yürütülüyordu. Yine Belediye başkanı Cüneyt Yemenici’nin 30 Mart yerel seçimlerinde OSB de seçim vaatlerinin arasındaydı.

 

Haber; S.KAŞKIR