Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından desteklenen tarım projeleri ile ilgili olarak 5. Etap kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi toplantısı yapıldı.
Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Ramazan Şahin başkanlığından gerçekleşen toplantıda İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal ve destekleme programını yürüten ilgililer katıldı.
Programın amacı hakkında bilgiler veren Vali Yardımcısı Ramazan Şahin "Doğal kaynakların ve çevresinin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi. Tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonununun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumun belirli bir kapasitesinin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir" dedi.
Vali Yardımcısı Ramazan Şahin geçtiğimiz yıl başvurusu yapılan 8 projeden 5 tanesinin uygun görülüp desteklendiğini ve bu yıl içinde projeler beklediklerini söyledi.