Sosyal Güvenlik Kurumu ülke genelinde SGK primlerini zamanında ödemeyen işverenlere ödeme bildirimi göndermeye başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu Aralık ayında icra havuzuna atılan kayıtlardan bir kısmını tebligat yaptı. Ülke çapında yaklaşık 8 Milyar Lira (8 katrilyon) alacağı için yaklaşık 1 milyon 500 bin ödeme emri gönderecek olan SGK'nın toplam alacağı 85 Milyar. Düzce’de de Aralık ayına mahsus 6 bin 148 icra dosyası hazırlandı.  Düzce’deki toplam borç miktarı 240 milyon 646 bin TL olduğu öğrenildi. Ödeme emrinde Ocak ayına ait daha tebligatı yapılmayan  bin 948 işverenin ödeme miktarı bulunmuyor. Ocak ayına ait borçlu miktarı işverenle aralık ayını birleştirdiğimizde Düzce'de borçlu işveren sayısı topla 8 bin 96 işverene ulaşıyor.

SGK'nın açıkladığı bu rakamlar ekonomik kriz içinde olan vergi mükelleflerini daha da büyük     tedirginlik içinde bırakacağı sanılıyor..  

İstanbul 1. Sırada!

450 milyon ödeme emri ve 2 Milyar 500 Milyon alacak miktarı ile 1. Sırada İstanbul var. 85 Milyar SGK Prim alacağının tamamını bin 135 SGK İcra Memuru tahsil edecek.

Haber;S.KAŞKIR