Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın 2014 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı Bolu'da yapıldı. Kalkınma Kurulu Başkanı ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Akgün Altuğ'un başkanlığında düzenlenen toplantının divan kurulunda Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Halit Uçar, katip üyeler Gökhan Aygen ile Sayın Fatma Lebibe Özçağlar yer aldı. Toplantıya Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru, Kalkınma Kurulu Üyeleri ile Ajans Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve MARKA çalışanları katılım sağladı.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantı, MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut'un gündem maddeleri gereğince sırasıyla 2013 Yılı MARKA Faaliyet Raporu, 2013 yılı iç denetim raporu ve Ajans tarafından sağlanan mali destekler sunumlarını yapmasının ardından, Kalkınma Kurulu üyelerinin ajans faaliyetleri hakkındaki dilek ve temennilerine yer verildi. 2010-2014 yıllarını kapsayan dönemde illere göre ajans desteklerinden yararlanma durumuna ilişkin de bilgilendirme yapıldı. Buna göre; 4 yılda Düzce'den toplam 358 proje başvurusu yapılırken bu projeler arasında 128'i başarılı bulundu. Toplam bütçesi 17 milyon olan Düzce'de desteğe uygun bulunan projelere yaklaşık 9.5 milyon TL ödeme yapıldı. Aynı dönem içerisinde Bolu'da 106 projeye yaklaşık 9 milyon TL, Kocaeli'nde 216 projeye yaklaşık 29 milyon, Sakarya'da 153 projeye 22 milyon TL ve Yalova'da ise başarılı bulunan 102 projeye yaklaşık 5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldı. Başvuru durumuna göre başarı oranlarına bakıldığında ise
Kocaeli'nin yüzde 30.90, Sakarya'nın yüzde 34.90, Düzce'nin yüzde 35.80, Bolu'nun yüzde 36.60 ve Yalova'nın ise yüzde 44.00 başarı sağladığı açıklandı.


Bir sonraki Kalkınma Kurulu toplantısının Ekim ayında Düzce’de yapılmasına karar verilerek toplantıya son verildi.

 

Haber;C.Üstüner