Düzce Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Kemal Şamandar, yaptığı basın açıklamasında, her yıl ocak ayı içerisinde yeniletilmesi gereken, bayiliklerin ve tekel ruhsatlarının bazı bayiler tarafından yenilenmediğini, hükümetin çıkartmış olduğu yeni bir yasayla bu bayilere beş milyar para cezası kesileceğini açıkladı.  

Yeni çıkan bu yasa doğrultusunda, tekel ruhsatı almadan ve yenilemeden satış yapanlara tespit edildiği takdirde beş milyar, açık içki satan lokantalara ise on milyar para cezası kesileceğini ifade Şamandar, 2008 yılı içerisinde 484 kişinin bayiliğini yenilediğini, 2007 de bayiliklerini yaptırıp 2008 yılında yenilemeyen bayi sayısının ise 89 olduğunu belirtti.

Şamandar ayrıca yeni çıkan yasa doğrultusunda bundan sonra bayiliklerin denetim yetkisinin kolluk kuvvetlerine yani Polis, Jandarma ve zabıtaya geçtiğini ifade etti. 

Bayiliklerini yenilememiş olan vatandaşların yeni ruhsat alıyormuş gibi işlem yaptırmak suretiyle, Adapazarı’na gidip bayiliklerini bir an önce yeniletmeleri gerektiğini, detaylı bilgi almak isteyenlerinde Düzce Bakkallar ve Bayiler Odasına bizzat başvurmaları gerektiğini dile getirdi.