Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Covid – 19 salgının en çok etkilediği kesim esnaflar oldu. Salgın nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından getirilen kısıtlamalar nedeniyle, özellikle yeme içme sektöründe işletmeler kapatmak zorunda kalırken, paket servisi yapan iş yeleri de ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Düzce’de esnafların zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Düzce Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Vildan Şamandar’da bu zor süreçte Düzce halkına “Kendi esnafınıza sahip çıkın çağrısında bulundu.

“Esnafımız evine ekmek getiremez hale geldi”

Düzce halkını alışverişlerini zincir marketler yerine Düzce esnafından yapmaya davet eden Şamandar yaptığı açıklamada,  “Pandeminin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizdeki etkileri hepimizin malumudur. Sağlığımızla imtihan edilirken birde sevdiklerimizi kaybetmenin acısını yasamaktayız. Toplum olarak sinirlerimiz yıpranmış durumda. Bu virüs ne zengin tanıyor ne fakir... Hepimiz büyük bir sınavdan geçiyoruz... Kantinler, Kahvehaneler, okul servisleri gibi birçok esnafımızın işyerleri kapandı. Açık olan esnaflarımızın çalışma saatlerine ise kısıtlamalar getirildi. Cirolarımız yarıya hatta yarının da altına düştü. Esnafımız vergisini Bağ – Kur’unu, kirasını bırak ödemeyi evine ekmek getiremez hâle gelerek kepenk kapatmaya başladı” diye konuştu.

“Hep birlikte esnafımıza sahip çıkalım”

“Hep birlikte küçük esnafımıza sahip çıkalım” diyen Şamandar, “Bir yandan virüsle mücadele ederken diğer yandan ekonomik açıdan mücadele etmeye, geçinmeye çalışıyoruz., İşçisinden emeklisinden esnafına hepimiz çok zor bir süreçten geçiyoruz. Küçük esnafımızda hal böyleyken o kapısında sıraya girerek kuyruk olup virüse davetiye çıkardığınız büyük ve zincir marketler ise cirolarını kat kat katlamakla meşgul oldular.  Artık yerli ve milli olma vakti gelmedi mi? Daha ne kadar duyarsız kalacağız? Meyve ve sebzelerimizi pazarcımızdan manavlarımızdan, Etimizi kasaptan, ekmeğimizi yumurtamızı bakkallarımızdan, peynirimizi şarküterilerimizden  alalım. Komşumuz , kardeşimiz , akrabamız, ahbabımız olan esnafımıza sahip çıkalım... Paramız Düzce'mizde kalsın” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI