Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Altının gram fiyatı, 468 lira ile rekor seviyeye çıkmasının ardından 479 liradan işlem görürken, çeyrek altın 795 lira, Cumhuriyet altını ise 3.182 liradan satılıyor.

Öncü Haber, altın fiyatlarındaki artış ile ilgili kuyumculara mikrofon uzattı. Ortak görüş olarak altındaki artışın devam edeceğini söyleyen kuyumcular, son 9 yılın rekorunu kıran altın fiyatlarındaki yükselişi küresel çapta krize neden olan koronavirüs salgınına bağladı.

“Sabah sattığımız altını akşam alamıyoruz “

Düzce’de kuyumculuk yapan Doğan Vuruş, altın fiyatlarında i hareketliliği, “Şu anda has altın fiyatı 530 TL’ye çıkacağı tahmin ediliyor. Altın devamlı yükseliyor, biz bile altın satmak istemiyoruz. Sabah sattığımız altını akşam alamıyoruz. Düğün sezonu da etkiliyor ama pandemi dolayısıyla fiyatlar devamlı yükseliyor. Şuan çeyrek altın fiyatı 795 TL gram altın 460 TL.” diyerek değerlendirdi.

“Altın fiyatları daha da yükselecek”

Altın fiyatlarının yükselmesini, pandemi döneminde devletlerin karşılıksız para bastığına bağlayan Metin Aydın isimli kuyumcu, “Altın son bir ayda ciddi anlamda yükseldi yüzde 20- 25 civarında yükseliş oldu. Altının asıl yükselme sebebi tamamen dünyadaki büyük ekonomistlerin büyük yatırımcıların altına yönelmesi yükselişe sebep oldu. Dünyada ki Covid 19 virüsün de etkisi var büyük yatırımcılar büyük devletlerin karşılıksız bastığı paradan dolayı dolardan altına döndüler buda altının yükselmesine sebebiyet verdi, söylentilere göre altın fiyatlarının daha da yükseleceği gündemde” dedi.

“Altın fiyatlarının yükselmesi bizi endişelendiriyor”

“Altın fiyatlarının yükselmesi bizi endişelendiriyor.” diyen Kuyumcu Metin Öz, “Altın fiyatlarının bu kadar yükselmesi bizi endişelendiriyor. Altının aslında bu kadar yükselmesinin sebebi pandemi dolayısıyla vakaların artması nedeniyle altın fiyatları da oldukça yükseldi. Ne zaman ki hastalığın bir ilacı ya da aşısı bulunur o zaman fiyatlar eski rakama düşer. Düğün yapacak kişiler muhakkak altın alıyor ama önceden 5 tane alan insan bugün en fazla iki tane alıyor. Türk geleneğinde altın olduğu için herkes kendi bütçesine göre alıyor. Altın fiyatları daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

“Fiyatların ne olacağını biz de bilmiyoruz”

Esen Kuyumculuk yetkilisi ise, altın fiyatlarının dünya genelinde yaşanan kriz nedeniyle yükseldiğini kaydederek, “Altın fiyatları şuan yükselişte biz de fiyatlardan etkilendik ve vatandaş da etkilendi. Fiyatların ne olacağını biz de bilmiyoruz. Fiyatlar günlük değişiyor ve günden güne yükseliyor, ama ilerleyen durumlarda ne olur bilemiyorum. Dünya çapında ekonomik kriz var buna bağlı olarak fiyatlar yükseliyor. Düğün yapacak kişiler mecbur alıyorlar ama keyfi yatırım yapacak kişilerin biraz beklemesini tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Haber: Savaş ARI