Yatırım yapacak veya hediye almayı düşünen vatandaşın yakından takip ettiği altın fiyatları haftaya yükseliş ile başladı. Yatırımda en çok talep gören ürün olan çeyrek altın 215 liradan satılırken, gram altın 131 liradan alıcı buluyor. Fiyatları değer kazanarak piyasada dikkat çekmeye devam eden altın fiyatlarındaki hareketlilik hakkında FAY Yamaner Mücevher Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yamaner ile bir röportaj gerçekleştirdik.

“Altın fiyatları ekstra değerlendi”

İlk olarak altın fiyatlarındaki artışın nedenlerine ilişkin tespitlerini paylaşan Yamaner, "Son bir yıl içinde altın fiyatlarının ulusal ve uluslararası piyasalarda hızla yükseldiğini takip etmekteyiz. Uluslararası piyasalarda altın madeninin güvenli liman olmasıyla merkez bankaları ve fonlar tarafından oluşan talebe, iç piyasadaki döviz fiyatlarının yükselişi de eklenince altın fiyatlarının ekstra değerlendiğine hep beraber şahit olmaktayız. Fiyatların yükseldiği bir dönemde biz de özel bir kampanya ile misafirlerimizi nasıl mutlu edebileceğimizi planladık." dedi.

Yükseliş tüketicilerin yatırım kararlarını nasıl etkiler?

Fiyatların yükselişinin tüketicilerin yatırım kararlarını nasıl etkileyeceği konusunda değerlendirmelerde bulunan Yamaner, "Tüketicilerin yatırım amaçlı nasıl hareket edeceklerini tahmin etmek zor. Yine de yatırım planlaması yapan tüketicilere altın ve döviz sepeti yapmalarını önerebiliriz. Fiyat dalgalanmalarına karşı korumalı bir tasarruf yapılmış olur. Ancak böyle dönemlerde altın takı ve mücevher tercihlerine baktığımızda, tüketicilerin daha temkinli bir tavır sergilediğini ve daha uygun fiyatlı ürünlere yöneldiğini, cazip imkanlar sunulursa alışveriş yaptıklarını söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.