6 ay önce para kazanmak için gelen ve ormanda düzenleme çalışmaları yapan işçiler, işlerini bitirdiler ama hayal kırıklığı yaşıyorlar. Cumayeri Sapağı'nda bulunan Cumaova Melen Orman İşletme Şeflikleri bünyesinde çalışan işçilerin hikayesi 6 ay önce başladı. İşletme bünyesinde ormanlarda düzenleme çalışması yapan işçiler, bu zamana kadar paralarına alma vaatleriyle çalışmalarına devam etti.

İşçiler çalışmalarını bitireli 20 gün oldu ama hala paralarını alamadı. Üstelik bu işçiler 40 kişi ve alacakları para da 28 bin TL'ye yakın. Yanlarında okuyan çocuklar da bulunurken bazı işçiler para kazanmak için sağlıklarından da oldu. Ayağını kıranlar, ayaklarında ve ellerinde sorunlar bulunan işçiler, paralarını alamadığı için ne hastaneye gidebiliyor, ne de evlerine.

“Burada perişan haldeyiz.”

Yaşadıkları sorunları anlatan işçiler, “20 gündür şu gün paralarınızı vereceğiz, bugün paralarınızı vereceğiz diyerek bizi bu zamana kadar beklettiler. En son cuma günü vereceklerini söylemişlerdi ama bugün pazartesi. Evimize gidecek paramız bile yok. Perişan halde yaşıyoruz. Burada bir odadan oluşan yerde ve çadırlarda kalıyoruz. Her akşam ormanlarda yatarak tehlike içinde yaşıyoruz. Biz sadece çalıştık ve emeğimizi istiyoruz. Paramız verilene kadar da girişimlerimize devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Paramız yok ki tedavi olalım.”

Ayağı kırılan ve ayaklarında sorun olan işçilerde “Paramız yok ki tedavi görelim.” diyerek yaşadıkları sorunları anlattılar.

İşçiler sorunlarını bu şekilde anlatırken durumun ne olduğunu öğrenmek için orman işletme şefliğine girdik ama içerde yetkili kimse olmayınca görevliler tarafından içeriye bile alınmadık. Yani işçiler gibi biz de karşımızda bir muhatap bulamadan olay yerinden ayrıldık.