Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sakarya'nın Karasu ilçesinde katıldığı cenaze töreninin ardından bugün Akçakoca'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. İlçede partililerle bir görüşme yapan Bakan Özlü, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

2 ayrı üretim aşaması var
Yerli otomobil konusunda Düzce'ye müjdeli haberler veren Özlü, açıklamasına iki ayrı üretim aşamasına dikkati çekerek başladı. Yerli otomobilin iki fazlı olan bir proje olduğunu belirten Özlü, ilk 24 ayın tasarım ve şirketleşme aşaması, ikinci 24 ayın ise üretim aşaması olacağını belirtti.  



"Çok sayıda ilden talep var"
Henüz yer konusunda kesinleşen bir durumun olmadığının altını çizen Bakan Özlü, "Yeri ikinci fazda değerlendireceğiz. Çok sayıda ilden talep var. Karasu ve Sakarya'dan da var. Konya'dan, Manisa'dan İzmir'den var. Bunları değerlendireceğiz." dedi.

"Düzce de değerlendirilecek iller arasında olacaktır"
Düzce'nin ölçek olarak büyük bir yer olmadığına dikkati çeken Bakan Faruk Özlü, şöyle devam etti: "Düzce'nin geniş arazileri yok. Düzce arazisi çok kıymetli. Bu araziyi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İnşallah ikinci fazda Düzce de değerlendirilecek iller arasında olacaktır."  

"Aşağı yukarı üç bin çalışan olacak"
Son olarak dün kurulduğunu açıkladığı Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili konuşan Bakan Özlü, kamulaştırma sürecine geçileceğini belirterek, "Hızlıca  kamulaştırma işlemi yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun. Aşağı yukarı üç bin çalışan olacak." diye tamamladı.

Haber: C. ÜSTÜNER