Son zamanlarda ülke sanayisindeki gelişmeler gündemde yer alırken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de yaptığı açıklamada Türk sanayisine değindi.
 
“Ekonomi politikamızın devam edeceğini net olarak ortaya koymuştur”
 Özlü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
 
“Türk ekonomisi sanayinin öncülüğünde ve sanayinin lokomotifinde büyümektedir. Bu büyümenin daha da istikrarlı bir biçimde devam etmesi için; cari açığı azaltıcı yatırımlara öncelik veriyoruz. Hükümetimiz ve Bakanlığımız; cari açığı azaltmak için, teknoloji odaklı üretimi teşvik etmeye devam edecektir. Çünkü cari açığın panzehiri yüksek teknolojidir. Sanayimiz ne kadar çok yüksek teknolojili ürün üretirse, cari açığımız o kadar azalacaktır. 9 Mayıs’ta, Sayın Cumhurbaşkanımız Başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda alınan kararlar; “büyüme, istihdam, katma değer ve üretim odaklı” ekonomi politikamızın devam edeceğini, net olarak ortaya koymuştur.”
 


“69 Ar-Ge merkezi faaliyete geçmiştir”
 Özellikle Kimya sanayisinin gelişmesi için uğraş verdiklerini dile getiren Özlü,
 
“Kimya sanayi üretiminin %77’si sektörler tarafından ham madde olarak kullanılmakta, ancak %23’lük bir kısmı tüketicilere satılabilecek nihai ürünlerden oluşmaktadır. İmalat sanayindeki firmaların % 6’sı kimya sanayinde yer almakta olup, yaklaşık 25 bin girişimci bulunmaktadır. Kimya sanayi istihdamının imalat sanayi içindeki payı ise  % 9 olup, 288 bin kişi istihdam edilmektedir. Kimya sanayisinin %78’si Marmara, İç Anadolu ve Ege Bölgesinde yoğunlaşmıştır. Kimya sanayinde Mart 2018 tarihi itibariyle 69 Ar-Ge merkezi faaliyete geçmiştir. Kimya sektörü; tüm dünya ticaretinin % 14’ünü oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.




Haber: M.AYDIN