Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Camikebir Mahallesi, Düzce Valiliği yanında bulunan Turan Otel’in açılışını yaptı. Açılışa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in yanı sıra çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı. Bakan Özlü Turan Otelin açılışında yaptığı konuşmasında "Düzce'ye böyle güzel ve modern bir yatırım kazandıran işadamı Selehattin Turan'ı tebrik ediyorum." dedi. 


‘Hayırlı olsun’ dilekleriyle açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından otelde incelemelerde bulunan Bakan Özlü, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.



“Türkiye, Dünya’da önemli bir üretici”
ÖTV’ye gelen zamların otomobil satışlarını etkileyip etkilemeyeceği konusunda soru yönelten gazetecilere Bakan Özlü, şu yanıtı verdi: “Hayır etkilemeyecek. Çünkü geçen sene otomobil satışımız 1 milyon 359 bin adetti. Otomobil üretiminde Türkiye, Dünya'da önemli bir üretici.”  

“Türkiye'yi hiç etkilemez”
Avusturya Parlamentosu'nda alınan Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması yönünde kararı da değerlendiren Bakan Özlü; “Onunla ilgili açıklamalar yapıldı. Avusturya ile çok ciddi bir savunma sanayi işimiz yok. O yüzden birincisi Türkiye'yi hiç etkilemez. İkincisi, Türkiye kendi savunma sistemlerini yapabilen bir ülke.” diye cevap verdi.

“O araziye kentsel dönüşüm gerçekleştirelim”
Düzce’de Camikebir Mahallesi’nden sonra ikinci kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen eski sanayi sitesindeki çalışmaların son durumuna yönelik soruya ise Bakan Özlü şu cevabı verdi: “Kentsel dönüşümdeki son durum; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile anlaşmaya çalışıyoruz. Düzce'de bir büyük spor kompleksi olsun, bizde o araziye kentsel dönüşüm gerçekleştirelim. Akif Çağatay Kılıç’la birlikte bir toplantımız olacak. O toplantıda bir karar alacağız.”

“Kocaeli'ndekinin benzeri bir sistemi Düzce'ye kuracağız”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, milletvekili adaylığı döneminde açıkladığı modern hayvan barınakları projesine ilişkin de açıklamada bulundu. Bakan Özlü, “Hayvanlar için yaşam alanı için yer bakıyoruz. Epey bir çalışma yaptık. Bu konulardan en önemlisi yer konusuydu. Yer konusunu çözmek üzereyiz. Kocaeli'ndekinin benzeri bir sistemi Düzce'ye kuracağız. Bir büyük alan olacak. Bu konuda Orman Bakanlığı da yardımcı oluyor. Son durum da yer seçim aşamasındayız.”

Bakan Faruk Özlü, daha sonra Kültür Mahallesi’ne giderek Mehmet Akif Caddesi üzerinde hizmete yeni giren Bronze Steak House isimli bir restaurantın açılışını gerçekleştirdi.