Ocak ayında uygulamaya koyulan asgari ücret, yüzde 50 zam yapılarak 4 bin 253 TL’ye yükseltilse de yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle yapılan artış gelen zamlarla eridi. Bu gelişmelerin ardından her 10 kişiden 4’ünün asgari ücretle geçim mücadelesi verdiği bir ortamda, çalışanlar memur ve emekli maaşlarına yapıldığı gibi yılda 2 kez zam yapılması beklentisi içerisine girdi.

Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek hükümet, gerekse de AK Parti kanadından yapılan açıklamalar asgari ücrete yeni bir zam geleceğine yönelik beklentiyi güçlendirdi. Son dönemde asgari ücrete temmuzda ikinci kez zam yapılacağına yönelik söylemler ekonomide en çok konuşulan konular arasında yerini aldı.

"OLGUNLAŞTIĞI ZAMAN AÇIKLANACAK"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik emekli ikramiyeleri ve asgari ücrette ikinci bir zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruya "Uzun zamandır üzerinde çalışılan konu. Cumhur İttifakı olarak açıkladık zaten. Olgunlaştığı zaman açıklanacak." şeklinde yanıt vermişti.

BAKAN BİLGİN'DEN KAFALARI KARIŞTIRAN SÖZLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti kanadından gelen açıklamalar, ikinci zam beklentisini güçlendirmişken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den kafaları karıştıran sözler geldi. Konu hakkında konuşan Bakan Bilgin, "Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" ifadelerini kullandı.