Soğuk hava ve fırtınanın etkisi altında olan Batı Karadeniz’de balıkçılar denize açılamıyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle balık avlanamayınca tezgahlar neredeyse boş kaldı. Kış mevsiminde sık tüketilmesi gereken balığın hem az hem de pahalı oluşu, balık tutkunlarını zorlarken, balıkçıları da kara kara düşündürüyor.

Haber ekibimiz balıkçı pazarında esnafa mikrofon uzattı ve görüşlerini aldı.  

“Bir aydır hamsinin kilosu 15 TL”
Fırtınalı hava sebebiyle balıkçıların denize açılmadığını ve bu durumun tezgah fiyatlarına yansıdığını söyleyen balıkçı esnafı Çetin Turan, “Şu anda hamsinin kilosu 15 TL, aşağı yukarı bir aydan bu yana 15 TL’den satıyoruz.” dedi.



“Kar yağışı uyarısı yapılıyor, kar yağdığında hamside bolluk olur mu?” sorusuna ise Turan, “İnşallah temennimiz o. İnşallah da olur yani.” şeklinde cevap verdi.



“Halkımıza müjde veriyoruz”

Hamsinin İzmir ve Gemlik taraflarından geldiğini söyleyen bir diğer balıkçı esnafı Mecit Bahar, Karadeniz’den hamsi gelmeye başladığını ifade ederek, vatandaşa müjde verdi.

Bahar, “Şu anda zaten yeni dönüş yapmaya başladı inşallah bundan sonra daha bol olur. Halkımız da rahatlıkla hamsiyi doyuncaya kadar yer.” dedi.


“Gönlünce balık yer”
Hamsinin denizden az çıktığını ve az olduğu için fiyatların yüksek olduğunu belirten Bahar, kar yağdığı zaman hamside bolluk yaşandığını kaydetti. Bahar, şöyle konuştu:

“Fiyatlar biraz daha düştüğü zaman daha güzel olur. Şu anda Düzce piyasasında hamsinin fiyatı 15 TL, ama az çıkıyor. Az çıktığı zaman fiyat yükseliyor, çok çıktığı zaman otomatikman düşer aşağıya. Karın gelmesi daha iyi kar geldiği zaman balık daha çoğalır çoğalınca da halkımız doyuncaya kadar gönlünce balık yer.”



Haber: H. GÜRSOY