Düzce tüketici hakları derneği kuruluşundan bu yana tüketici mağdurları ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada özellikle bankaların uyguladığı bazı uygulamaların tüketiciyi mağdur ettiği vurgulandı.



Kullanılan kredide bankanın müşterisinden aldığı kredi masrafını gösteren dekont veya makbuz, kimlik fotokopisi ve dilekçe ekinde istediği şartların yazılı olduğu belirtilerek söyle denildi; “Bu belgeler olmadan kabul yapılan şikâyetler kabul edilmiyor. Edilse de hakem heyeti kararı tüketici yararına olmayabiliyor. Bu durumda Tüketici mahkemesinde davalar açılıyor.”



“Banka almış olduğu bu paraları geri iade etmemekte ısrar ediyor.” Denilen açıklamada; “Emsal olacak kararların çıkması diğer müşterilerinin de aynı istekle gelmesi bankaları ürkütüyor. Nasıl önüne geçerim kaygısıyla yasanın karşısında bankalar kendilerini aynı zamanda müşterilerine kaos yaşatıyor. Unutmayalım yasa tüketicinin yararınadır.” Denildi. Yasa lehine karar alınması için istenilen ve makbuzların gerekli olduğunu hatırlatan Düzce Tüketici Hakları Derneği Yönetim Kurulu bankaları da uyardı: “Sayın banka yetkilileri müşterilerinize istedikleri belge ve makbuzlarını veriniz.” Bu konuda Saygıdeğer basın mensubu arkadaşlarım oluşturacağınız kamuoyu için sizlere teşekkür ederim. Öte yandan derneğin 18. Haziran. 2014 de ilk genel kurul toplantısını saat 16:00 da dernek merkezimizde yapacağı duyuruldu.

 

Haber;E.Tayhan