Fındık üreticisinin fındıkta yaşanan belirsizlik yüzünden endişeli bekleyişi sürerken, bugüne kadar üreticilere umut kapısı olan ancak son bir kaç yıldır zor günler geçiren Fiskobirlik’in yönetim kurulu başkanı Lütfi Bayraktar ise kameralar karşısına geçerek birliğin son durumu hakkında bilgiler verdi.
Bayraktar düzenlediği basın toplantısında, hükümetin fındık stratejisinin yanlış olduğunu iddia etti. Fiskobirlik'in geleceği adına kişisel hareket etme şansları olmadığını belirten Bayraktar,”Hükümet fındık stratejisi hadisesi ile yanlış yaptı” ifadesini kullandı.
Bayraktar, “Ben siyasi olarak AK Partiliysem, Ak Parti'nin yanlışlıklarını ortaya koymam lazım ki, zaafa uğramasın. Fındık stratejisi bir yanlıştır. Hükümeti seviyorsanız uyarmanız lazım, bu hadiseden üreticiler etkilenecektir. Düzeltilmesi anlamında da gerekli müdahaleyi yapmamız lazım. Bizim meseleye bakış açımız bu, dolayısıyla yanlış yapan benim adamım da olsa söyleyeceğim” dedi.


Fındık stratejisi hazırlanırken haberleri olmadığını da ifade eden Bayraktar Sayın Başbakan bu konuda yanlış bilgilendirildi. Biz, bu sorunları Başbakana anlatıyoruz, ama bizden sonra 10 kişi daha konuşuyor. Ben inanıyorum ki, Başbakan yanlış yönlendirildi”dedi.

Bayraktar, “Kamuoyunda 'hükümet sizin borcunuzu sildi, daha ne istiyorsunuz' deniliyor. Özerk olan Fiskobirlik'in borcunu, hükümet silmedi. Hükümet, zarar eden kamu kurumlarının borçlarını sildi. Fiskobirlik 34-35 yılda 7 katrilyon zarar etti. Bir de TMO'nun 3 yıldaki zararına bakmak lazım. TMO'nun yaptığı zarara bakmak, Fiskobirlik'e yapılan eleştirilerin çok haklı olmadığını gösteriyor dedi.
Geçen yıl hükümet tarafından fındığa 1.5 katrilyon aktarıldığını belirten Bayraktar, Fiskobirlik'in kurtulmasının tek yolu hükümetten yardım almasıdır. Bu yardımı alabilme adına elimizden gelen her yolu denedik dedi.