Kurban Bayramına sayılı gün kala hem evlerde hem de esnaflarda bayram telaşı devam ediyor. Bayrama yönelik giyim ve gıda alışverişlerinin hız kazandığı şu günlerde vatandaşlar, hem kaliteli hem de en uygun ürünü alabilmek için fiyat arayışında.

Bayramların sembolü haline gelen renk renk, çeşit çeşit bayram şekerleri ve çikolatalar tezgahlarda yerini aldı. Her bütçeye uygun şeker ve çikolatanın olduğunu söyleyen esnaflar, eski bayramları arıyor. Bugüne kadar istedikleri satışı yapamadıklarını söyleyen esnaf, arefe gününü bekliyor.

Esnaf, “Şeker fiyatları değişiyor. 8 liraya da var, 12 liraya da. Çeşit çeşit ürünlerimiz var. Herkes rahatlıkla bütçesine göre ürün bulabilir. Satışlar bugün biraz durgun ama yarın arefe günü açılır diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Şekercilerde olduğu gibi aynı “tatlı” telaş baklavacılar da var. “Bayramda tatlı olarak en çok baklava tercih edilir” diyen tatlıcılar, “Baklava dışında en çok tulumba tatlısı satıyoruz. Genel olarak tepsi şeklinde satışlarımız var. Sipariş üzerine yapıyoruz. Fiyatlar,35- 55 civarında değişiyor.” diye konuştu.

Ancak bayramı fırsat bilen merdiven altı üretim yapan fırsatçılar da her bayram olduğu gibi iş başında. Yetkililer maliyeti düşürmek ve daha fazla kazanç elde edebilmek adına sağlıksız koşullarda üretilen şeker ve çikolatalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Haber; S. KAŞKIR