Düzce’de her gelen Belediye Başkanının üzerinde çalışma yaptığı İstanbul Caddesi’nde kör düğüm bir türlü çözülemiyor. En son Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından başlatılan Kent Estetiği Projesi kapsamında İstanbul Caddesi’nin trafiğe kapatılması, esnaflar için büyük çileye dönüştü.

İşyerlerine mal indiremeyen cadde esnafı, Düzceli idarecilere seslenerek, ‘Bu sorunun çözülmesini istiyoruz’ dedi. 

“Mal indiremiyoruz, mağduruz”

Cadde esnaflarından Muhammet Demir, bu konu ile ilgili Düzce Belediyesi Esnaf Odaları ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ile daha önce görüşme yaptıklarını dile getirerek, aylardır bir uzlaşma yolu bulamadıklarını kaydetti. “Bizim malımızı indirecek yerimiz yok, malları elle taşımak zorunda kalıyoruz” diyen Demir,  “Buradaki sorun, İstanbul Caddesinin tamamen trafiğe kapatılması. Daha önceden belirli saatlerde caddemiz trafiğe açıktı, sabah ve akşam saatleri olmak üzere. Ama son iki aydan beri, tamamen kapatıldı ve hiçbir esnafa bilgi verilmedi. Bu duruma İstanbul Caddesindeki bütün esnaflar bu şikayetçi. Ürünlerimizi işyerlerimize indiremiyoruz. Ürünlerimizi indirebileceğimiz herhangi bir yer de yok, malımızı indirebilecek veya aracımızı çekebilecek. Bu nedenle yetkililerden yardım bekliyoruz. Bu konu ile ilgili Esnaf Odaları ile de görüştük, belediye ile de görüştük, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ile de görüştük. Ama şu güne kadar bir sonuç alamadık. Bize bir çözüm bulacaklarını söylediler, ama bir çözüm bulunamadı. Yani bir aydan beri bir çözüm üretilmedi. Biliyorsunuz pandemi var, pandemiden dolayı zaten arkadaşlarımız zor durumda. Bizim bu sorunumu ile kimse ilgilenmiyor. Özellikle işyerlerimize malımızı indiremiyoruz. Tedarikçi ile görüşüp ara sokaklarda buluşup, malımızı bir noktaya kadar kendi araçlarımız ile götürüyoruz. Ondan sonra da cadde kapalı olduğu için malımızı elle taşımak zorunda kalıyoruz. Bu durum da ara sokaklarda trafiğin kilitlenmesine yol açıyor. Bizim malımızı indirecek hiçbir yerimiz yok. Biz gerekli bütün yerlere şikayetlerimizi yaptık. Cadde üzerindeki 200 kadar esnaftan imza topladık, ama yine de bir sonuç alamadık. Biz bu konu ile ilgili Belediye Başkanımıza kadar çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“Cadde hiç değilse belirli saatler arasında trafiğe açılmalı”

Caddede kasaplık yaptığını dile getiren Burak Melekay ise, caddenin bir an önce trafiğe açılmasını belirterek,  “Caddede tedarik sorununda en büyük sorunu ben yaşıyorum. Çünkü benim malım, frigolu yani soğutmalı araçla gelen bir mal ve dükkanımın önüne kadar gelmesi gerekiyor. Çünkü benim malım ağır olduğu için ve et olduğu için biz bu malı, dükkanımıza taşımakta zorluk çekiyoruz. Ben şu anda mesela kendi dükkanımın önüne mal götüremiyorum, hiçbir şekilde. Çünkü her yer kapalı. Kendi arabamı alıyorum, malcımla buluşuyorum, malı alıyorum ve tekrar malı kendi aracımla nakliye yapıyorum. Aslında benim kendi aracımla mal taşımam da yanlış, ama buna mecbur kalıyoruz. Yani aracımda et taşıyorum, aracım soğutmalı olmadığı için yakalasalar ceza yazacaklar. Yani Düzce Belediyesi şu anda bana yasal olmayan bir iş yaptırıyor. Biz gittik görüştük, ilgileneceğiz dediler, ama kimsenin bir şeyle ilgilendiği yok. Nasıl çözülecek bu iş, bizlerde merak ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI