Ekmek zammının gündemden düşmediği bugünlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten çok sert bir açıklama geldi. Ekmeğe zammın konuşulduğu iller arasında Düzce’de yer alırken, Bakan Çelik ekmek fiyatlarıyla ilgili fırıncıları adeta gözdağı verdi.

Zulme Dönüşen Serbest Piyasa Olur Mu?

Faruk Çelik, ekmek fiyatlarıyla ilgili ise şu ifadeleri kullandı: “250 gramlık standart 5-10 bin ekmek üreten yerlerde maliyet 61 kuruş olduğuna göre 40 ilde de 75-80 kuruşa satıldığına göre sen neye göre bir liraya satıyorsun? Serbest piyasa. Böyle bir serbest piyasa, zulme dönüşen serbest piyasa, vatandaşı hiçe sayan serbest piyasa olur mu? Soruyorum, fındık ne kadar 9 lira. Rafta ne kadar? 40 lira. Nereden geliyor bu 30 liralık kar? Bunları sorgulama dönemi içerisindeyiz.”

Şakası Yok Bu İşin!

“Beni bilen de bilir kafaya koyduk mu yaparız, şakası yok bu işin.” Şeklinde sözlerini sürdüren Bakan Çelik,  fırıncılara şöyle seslendi:  “senin işletme hatanı vatandaşa fatura etme. 'Bin tane ekmek üretiyorum' diye bir şey olamaz. Bin-bin 500 ekmek üretenle 5 bin ekmek üreten arasında maliyet açısından fark yok. Aynı unsurlar çalışıyor. Kendi işletme hatanı millete fatura ediyorsun, bu yanlış. Maliyetin varsa getir, de ki, 'Sayın bakanım 61 kuruş artı şu giderler de var' de, başım gözüm üstüme ama onu diyemiyorsun kendinden kaynaklı sıkıntıdan dolayı vatandaşın sofrasına niye el uzatıyorsun Bu yanlış bir şey. 2-3 fırın bir araya gelin çıkış yolu bulun. Bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğiz.”

Haber;S.KAŞKIR