Türkiye İş Kurumundan yapılan açıklamaya göre, hizmete sunulan e- istihdam projesiyle iş arayanların evlerinden ya ya herhangi bir yerden İnternet'ten iş başvurusunda bulunma imkanına kavuşturulduğunu ve hedeflerinin, Türkiye İstatistik Kurumu'nun anketlerinde işsiz olarak görünen 2,5 milyon kişinin tüm bilgilerini e- istihdam sisteminde kayda almak olduğu belirtildi.

Yapılan araştırmaya göre, Türkiye genelinde yaklaşık 40 bin açık iş bulunduğu belirtilerek, en çok imalat sanayinde kaynakçı, tornacı gibi mesleklerde eleman açığı olduğu, sağlık sektörlerin de de yoğun iş gücü açığı bulunduğu, önceliğin bu alanlara verileceği ifade edildi.

Şu anda sisteme 500 bin işverenin kayıtlı olduğu, hedefin 1 milyon işveren olduğu, sisteme verilen bilgilerin sistem içinde kayıtlı ve gizli kaldığı hiçbir kişi ya da kurumla paylaşılmadığı belirtildi.

Ayrıca, İşsizlik fonun'dan mesleki eğitim için yaklaşık 300 milyon YTL kaynak aktarılacağı kaydedilerek, bu kaynağın vasıflı eleman ihtiyacı duyulan mesleklerde verilecek eğitimlerde kullanılacağı belirtildi.