Türkiye’de son dönemdeki dolar artışı, başta akaryakıt, doğalgaz olmak üzere, diğer tüketim maddelerinin zamlanmasına neden olmuştu. Gölyaka ilçesinde katıldığı bir programda Türkiye’nin ekonomisini değerlendiren AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, döviz üzerinden Türkiye’ye karşı büyük bir oyun oynandığını kaydetti.

“Bu ülke sahipsiz değil”

Türk halkının bu tür oyunlara gelmediğini dile getiren Çakır, “Bu ülkenin sahibi var. Bu ülkenin sahipleri bu ülkeyi bugün yönetenler. Bize yetkiyi verdiniz rahat olun, bu ülke büyük bir ülke. Bu millet kadim bir millet.  Bu millet 2000 bin yıllık geleneğiyle bugünlere taşınan bir millet. Şu veya bu kişilerin, birilerinin dolar ile yabancı paralar ile ekonomik bir takım manipülasyonlar ile ülkemize saldırmalarını dert etmeyin. Sahibiniz var, her şeyin sahibi Allah var, sonrasında seçtikleriniz var, biz varız evvel Allah. Bu ülkenin başında liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var, inşallah Allah daim etsin AK Parti iktidarı var” dedi.  

“Ülke söz konusu olduğunda hep birlikte bir tarafta olmalıyız”

“Bu ülkeyi biz sokakta dolarla,  Euro pazarlarında, döviz kapılarında bulmadık” diyen Çakır, Türk halkının ekonomi üzerinden oynanan oyunlara karşıda dimdik duracağını belirterek,  “Ben burada tarafım şüphesiz. Burada devlet memuru 657’ye tabi arkadaşlarımız vardır. Herkesin farklı görüşü olabilir, ama ülke devlet söz konusu olduğunda hep beraber bir tarafta olmalıyız. Bu ülke kadim medeniyetin geçmişinde kan verilerek, can verilerek, daha dün 400 bin şehidi Çanakkale’de, 15 Temmuz’da da bunun direnişini gösterdi. Bugünlere kadar gelmiş bir milletin mirasçılarıyız. Neden korkacağız, derdimiz ne?  Bereketli topraklar, yeraltı zenginlikleri, 85 milyon dinamik nüfus. Kadim medeniyet, köklü devlet geleneği elhamdülillah, önümüzde adam gibi adam bir lider ile birlikte ufakları aşıp nice karlı dağları geçer gideriz inşallah” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI