Düzce Fırıncılar Odası, un ve elektrik fiyatlarının zamlanmasını gerekçe göstererek, Düzce genelinde ekmek fiyatlarını 2.50 kuruşa çıkarmıştı. Düzceli vatandaşlar, duruma sosyal medya hesaplarından tepki gösterirken, siyasilerden ise ilk tepki İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’den geldi.

Ekmek zammı ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan İYİ Parti İl Başkanı Er, Fırıncılar Odası’nın aldığı kararla 2 TL olan ekmek fiyatının 2,5 TL yapılmasını eleştirerek, “Bolu Halk ekmekte 210-220 gr ekmek 1,25 TL iken Düzceliler ekmeği 2,5 TL’den alabiliyor. Ekmek sofraların en temel besinidir. Düzceliyi sofrasında yokluğa ve anne babaları evlatları karşısında mahcubiyete mahkum etmeyin. İstatistik Kurumu, yine üstün bir performans gösterip, ülkede enflasyonun Ağustos ayında %19,25 açıkladı. Oysa biz İyi Parti olarak ısrarla bu rakamların doğru olmadığını Gıda fiyatlarındaki artışı örnek göstererek halkımıza anlatmaya çalıştık. Fakat, 2021 için memur emeklilerinin maaşlarında toplam yüzde 8.45 oranında artış, İşçi, esnaf-tarım Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında 8.45 oranında artış, 2022 yılı için ise toplu sözleşme zam oranların  da memur maaşlarına Ocak ayı itibariyle yüzde 5 + enflasyon farkı, 2022'nin ikinci yarısı için yüzde 7 + enflasyon farkı zam yapılması şeklinde açıklanması vatandaşımızı adeta kaderi ile baş başa bırakmaktadır” diye konuştu.

"Düzce Belediyesi adım atmalı"

Ekmek zammı ile ilgili Düzce Belediyesini de göreve davet eden Er,  “Özelikle son açıklanan ekmek fiyatları ile ekmeğe yapılan %25 zam, geçen seneki fiyat artışı ile beraber ekmeğin fiyatını %50 ler seviyesinde arttırmış olması ve 2 TL olan ekmeğin 2,5 TL ye yükselmesi buna en güzel delildir. Bu gerçek karşısında ise Düzce’yi yönetenler harekete geçmek durumundadır. Komşumuz Bolu’da 210-220 gr ekmek Bolu Halk ekmekte 1,25 TL den satın alınabiliyor ve orada da fırıncılar ekonomik hayatlarını devam ettirebiliyor iken neden bu seçenekleri olmaksızın Düzceliler 2,5 TL üzerinden ekmek almaktadır.  Düzce Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket etmek ve vatandaşın sofrasına destek olma noktasında yıllardır ifade ettiğimiz üzere, fırıncı esnafını da mağdur etmeden,  adım atmak durumundadır. Fırıncı esnafımızın artan maliyetleri çerçevesinde içinde bulunduğu zor durumu anlıyoruz. Bununla beraber, ekmek fiyatının belirlenmesinde inisiyatif almasını beklediğimiz yerel yöneticilerimizi, üreticiyi de tüketiciyi de mağdur etmeyecek bir adım atmasının, öncelikle Düzce Valiliği ve yetkili birimlerin ekmek fiyatları ile alakalı halkımızı ve esnafı ortak bir noktada buluşturmak için inisiyatif almasını elzem görmekteyiz. Düzce Belediyesinin ise Düzceli’nin ekmek tüketiminde tıpkı Bolu’daki gibi seçeneği olması gerektiğini ve bunun ekmek fiyatlarının dengelenmesine de büyük katkı sağlayacağını, bu sayede hem fırıncı esnafının üzerindeki baskının azalacağını hem de Düzce Belediyesi’nin üreteceği ekmek ile fiyat dengelenmesini sağlayacağını, Düzcelinin de istediği ekmeği dilediği fiyattan yiyebilecek bir seçeneğinin oluşacağını öngörüyoruz. Ekmek sofraların en temel besinidir. Düzceliyi sofrasında yokluğa ve anne babaları evlatları karşısında mahcubiyete mahkum etmeyin” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI