Kurban Bayramı'na sadece sayılı günler kala vatandaşı kurbanlık alma heyecanı sardı. Kurban alım işlemini son günlere bırakmamak için şimdiden alışverişe çıkanlar emniyet tarafından uyarıldı hem vatandaş hem de hayvan satcıları sahte paralara karşı uyardı.
 
Kalpazanların bonkör davrandığına dikkat çeken emniyet yetkilileri, "Kullanımdaki paralar kadar yıpranmamış olduğu için yeni olan parayı vatandaşlarımız dikkatle incelesin." uyarısında bulunuyor.
 
Vatandaşların kalpazanların tuzağına düşerek kanun karşısında suçlu duruma düşmemeleri için, aldıkları paraların hakiki olup olmadığı konusunda dikkatli davranmaları gerektiğine vurgu yapan emniyet yetkilileri "Sahte para güzel bir şekilde muhafaza edilmeli ve sadece gelecek görevlilere teslim etmeli. Şahsın eşkaline ilişkin bilgileri, mümkünse kimlik bilgilerini ve hatta varsa otosunun plakasını ve diğer özelliklerini tespit etmeli. Şahsı mümkün mertebe oyalamalı. Bu arada en kısa sürede '155 Polis İmdat' veya en yakın polis birimini olaydan haberdar etmeli.”tavsiyesinde bulundu.