KEY Ödemelerini alabilen vatandaşların kimi mutlu, çoğu ise bankalardan tepkili ayrıldı ama bazı kişileri daha kötü bir durum bekliyor. 60 bin kişiye KEY ödeneği yerine icra gelecek.

KEY alabilecek kişilerin listesinin yer aldığı 80 ciltlik Resmi Gazete'nin mükerrer sayısı, dün yayımlandı. Bugün başlayacak ödemelerde, 60 binden fazla kişi paralarını alamayacak. Konut Edindirme Yardımı parası alabilecek kişilerin listesinin yer aldığı 80 ciltlik Resmi Gazete'nin mükerrer sayısı, basımı tamamlanarak bugün yayımlandı.

Alınan bilgiye göre, toplam 2,8 milyar YTL ödenecek hak sahibi 8,5 milyon kişinin isimlerinin yer aldığı ve 3 nüsha olarak basımı tamamlanan Resmi Gazete, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa da gönderildi. Resmi Gazete, 2 biner sayfalık eşit 79 ciltten oluşurken sadece 80. cilt 188 sayfadan oluştu.

Öte yandan, Konut Edindirme Yardımında başlayan ödemelerde, 60 binden fazla kişinin paralarını alamayacağı belirtildi.

Alacaklı kurumların icra daireleri aracılığıyla Ziraat Bankası'na gönderdikleri icra emirleri nedeniyle söz konusu kişiler, ancak borçları tahsil edildikten sonra kalan parayı alabilecekler. Kişi başına yapılacak ödemenin 1 YTL ile bin 391 YTL arasında değişmesi nedeniyle, belki de birçok kişi, alacağının tümü icra borçlarına kesileceği için hiç KEY parası alamayacak.

Ziraat Bankası yetkilileri, 25 Temmuz Cuma akşamı itibariyle kendilerine ulaşan icra emri sayısının 60 binin üzerine çıktığını belirterek, bu emirleri hafta sonunda da sisteme yüklemeye devam edeceklerini söylediler. Diğer taraftan Ziraat Bankası, KEY ödemelerinde kendi alacaklarının tahsiline de öncelik verecek.