İkisi de devlet memuru olan eşlerden ödeme sadece birine yapılacak. Tercih kullanılmazsa bu tercihin kocanın üzerinde olduğu kabul edildi ve böyle bir durumda boşanan çiftlerden KEY ödemesi sadece erkeğe yapılacak.

1987 ve 1995 yıllarında lojmandan faydalanan memurlar KEY'den faydalanamayacak. Listede adı olmayanlardan, kişi özel sektörde çalışan biriyse, bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaat edecek. Kişi o tarihlerde kamuda çalışmışsa çalıştığı kamu kurumuna belgeleri ile başvuracak. Kişinin getirdiği belgeyle kamu kurumunun veya SGK 'anın elindeki belgeler uyuşmuyorsa, kişinin itirazı reddedilecek,

Kamu kurumlarında çalışanlar için herhangi bir işçi sayısı olmaksızın KEY kesintisi ödemesi yapıldığı, özel sektörde çalışanlar için ise10 veya daha fazla işçi çalıştıran iş verenlerin de KEY ödemesi yapması gerektiği belirtilerek, 10 veya daha fazla işçi çalıştıran işverenin yanında çalışmayanların adına KEY ödemesi yapılmadığı kaydedildi.

Hak sahipleri,www.keyodemelri.com adlı siteden TC kimlik numaralarını girerek ödeme tutarlarını öğrenebilecekleri gibi aynı zamanda ödemeler başladığı zaman yine TC kimlik numarasıyla birlikte en yakın Ziraat Bankası şubelerinden bilgi alınabilecek.

Ödeme tarihleri henüz netlik kazanmadığı 31 Temmuzdan sonra da yasa değiştirilerek bu sürenin Eylül- Ekim ayına sarkıtılabileceği belirtildi.