Düzce Sebzeciler ve Balıkçılar Odası’nın düzenlediği iftar programı, dün akşam geniş katılım ile gerçekleşti. İftar Programına Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Türkiye Berberler, Kuaförler, Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan ve odaya bağlı üyeler katıldı.

Yangaz: “Genç ve dinamik bir ekip kurduk”

İftar programında, iftar duasını Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan yaparken, Öncü Haber mikrofonuna konuşan Düzce Sebzeciler ve Balıkçılar Odası Başkanı İslam Batuhan Yangaz, oda olarak bu tür organizasyonlara önem vereceklerini açıkladı. Genç ve dinamik bir ekip kurduklarının altını çizen Yangaz, “Düzce Sebzeciler ve Balıkçılar Esnaf Odası olarak bu tarz organizasyonların sayısını artıracağız. Birlik ve beraberliğimizi artıracak, toplantı ve buluşmaları çoğaltacağız. Genç, dinamik, heyecanlı ruhlarla dolu yeni bir sistem kurduk. Elimizin altında da tecrübeli güçlü beyinli insanlar var. İhtiyar heyeti kurduk, sıkıntılarımızı problemlerimizi masaya yatırdık, daha planlı daha donanımlı, silsile yolunu bozmadan; Pazarcılar Odası Federasyon Başkanımız var burada, DESOB başkanımız var, Belediye Başkanımız var, Milletvekillerimiz var… Daha düzgün daha modern bir yapıda planlarımızı silsile yoluyla inşallah çözeceğiz” dedi.

Demircan: “Gölyaka’daki pazaryerimizin inşaatı bitti…”

Gölyaka’daki modern kapalı pazaryeri inşaatının bittiğini ve bayramdan sonra ise açılışını gerçekleştireceklerinin bilgisini veren Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan: “Bu iftara davet ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Esnaf kardeşlerimizin yanında olduğumuzu burada da gösterdik. Ramazan-ı Şerif’in feyzini bereketini umarak, hep birlikte iftarımızı açtık. Pazaryerimizin inşaatı bitti. Çevresine peyzaj çalışması yapıyoruz. Bayramdan sonra inşallah pazarcılarımızı yeni yerlerine yerleştireceğiz. İnşallah pazarcı kardeşlerimiz, yağmurdan çamurdan güneşten etkilenmeden işlerini yapabilecek. Hem Gölyaka halkına hem pazarcı kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Karaca: “Düzce’de pazarcılar, Türkiye’nin gerisinde kaldı”

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca ise Düzce’deki pazarcıların Türkiye’nin gerisinde kaldığını belirterek, “Ben özellikle Düzce’mizin, Ülkemizin en müstesna şehirlerinden, cennet köşelerinden biri olduğunu her fırsatta söylemişimdir. Burada sevdiğim iki kardeşim göreve geldi bu dönem. Desteklerimizi hiç eksik etmedik kendilerinden. Allah nasip ederse bundan sonra Ankara’dan onların bir sesi, bir kulağı olacağız. Tabi ben bunu net söylüyorum; Düzce’ de maalesef bizim pazarcılar biraz geride kaldı. Böyle derme çatma Pazaryeri olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda talimatları var, bakanlığımızın da bu konuda maddi manevi destekleri var. Eğer belediyelerimiz güzel projeler çizerse, bu projeleri Ticaret Bakanlığımızdan hibe alarak güzel pazarları kazandırmayı istiyoruz. Esnafımızı bunu hak ediyor, çünkü yıllarca hep zor zamanlar geçirdi hiç hizmet görmedi, hep hizmetten mahrum kaldı” şeklinde konuştu.

Pandemi’de tüm kesimlerde olduğu gibi pazarcı esnafının da sıkıntılı bir süreç geçirdiğini dile getiren Karaca, “Pandemide gerçekten esnaf olarak zor günler geçirdik. Özellikle pazarcı esnafımız zor günler geçirdi, 2-3 ay dükkânları kapalı kaldı ve ellerindeki ürünler mevsimlik olduğu için pazarlamada sıkıntı yaşadılar, zarar ettiler. Bu zararlar da onları en az 5 sene geriye attı. Gönül isterdi ki bu konularda devletimiz biraz daha destek olsun ama yine de Allah razı olsun bin liralık taksitlerle 7 bin liralık bir desteği oldu. İnşallah önümüzdeki süreçte Belediye Başkanımızla da bir araya geleceğiz, 3 harfli marketler ve AVM lerin fahiş fiyatlarından vatandaşı korumanın tek yolu pazarcıları kalkındırmaktır. Kapalı pazaryerlerinin sayısını artırırsak bu noktada iyi bir adım olur. Olacağına inanıyorum inşallah en kısa zamanda olur” açıklamalarında bulundu.

Öncü Haber Merkezi