Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, temmuzda yüzde 18,95 olan tüketici enflasyonu, ağustosta yüzde 19,25’e yükseldi. Vatandaşın cebini yakan enflasyon, son 28 ayın zirvesine çıkmış oldu.

KABAK, SALATALIK, TAZE FASULYE…

Öte yandan TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü de ağustos ayında Düzce’de fiyatı en çok artan ve düşen de ürünleri açıkladı. Buna göre Düzceliler’in cebini temmuz ayında yaz olmasına karşın en çok yaz sebzeleri yaktı.

Düzce’de ağustos ayı zam şampiyonu yüzde 85’lik artış oranıyla kabak oldu. Kabağı yüzde 73’lük artış oranıyla salatalık takip etti. Taze fasulye de yüzde 44 oranında zamlandı. Geçen ayın zam şampiyonu olan kuru soğan temmuz ayında da yüzde 21 artışla listede kendisine dördüncü sıradan yer buldu.

ÇOCUK ELBİSESİ UCUZLADI

Listede fiyatı en çok düşen ürünlerin ilk sırasında yüzde 11’lik düşüşle çocuk elbisesi yer aldı. Onu yüzde 10,3 azalışla çocuk tişörtü takip etti. Armut yüzde 9,78, etek 9,26, mutfakların olmazsa olmazı patates ise yüzde 8,9 oranında ucuzladı.

DÜZCE’DE ENFLASYON TÜRKİYE ORTALAMASINDAN YÜKSEK

Öte yandan bir önceki yılın aynı ayına göre (son 1 yıllık) ise, Düzce’nin içinde bulunduğu TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) bölgesinde fiyat artışı yüzde 19,41 oranı ile Türkiye ortalaması olan yüzde 19,25’in 0,16 puan üstünde gerçekleşti. Aylık TÜFE ise yüzde 1,11 oldu.

HABER: Mehmet GÜNESEN