Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Hazine Müsteşarlığı'nca, sigorta sektörü lehine atılan bütün iyi niyetli adımlara rağmen, zorunlu trafik sigortası primlerinin makul fiyatlara düşmemesi nedeniyle tavan fiyat uygulanması kararı aldıklarını açıklamasının ardından yeni sistemin detayları ve uygulama tarihi belli oldu.

Yüzde 30'lara varan indirim...
Gelecek yeni sistem ile otomobillerde zorunlu trafik sigorta primlerinde ortalama yüzde 30'luk indirim sağlanacak. Trafiğe yeni çıkacak otomobillerde ise mevcut primlere göre ortalama indirim  yüzde 40'ı bulacak.

Tavan fiyatlar bu hafta açıklanacak
Serbest tarifeye bağlı olarak poliçe fiyatlarında yaşanan yüzde 200'lere varan artışlar yüzünden vatandaşlardan yoğun şikayet alan yüksek primleri frenleyecek uygulamanın bu hafta başlayacağı açıklandı. Açıklama bizzat Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten geldi. Şimşek, önümüzdeki günlerde tavan fiyatın açıklanacağını söyledi.

Sürücü de sigortalanacak
Trafik sigortasında yeni model üzerinde çalışmaların sürdüğünü de aktaran Şimşek, Hazine'nin sürücünün sigortalandığı İngiltere sistemi üzerinde çalıştığını belirtti.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, daha önce NTV yayınında yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Sistemin şöyle bir eksikliği var, trafik sigortası zorunlu bir sigorta. Sizin karşı tarafa vereceğiniz zararı karşılamak için düzenlenmiş. Dolayısıyla arabadan çok aslında şoförün sigortalandırılması lazım. Arabanın sigortası var, deneyimsiz şoföre "Al sür" diyorsunuz. Primleri yükselten bu tür faktörler var. Hazine'ye söyledim, çalışıyorlar. İngiltere'de sürücünün sigortalandığı bir sistem. Sadece taşıt değil sürücünün de risklerini göze alan sistem. Bu muhtemelen kaza ve zarar sayısını azaltır, primleri aşağı çeker." demişti.