Türkiye son günlerde gıda fiyatlarına yapılan fahiş fiyatları konuşuyor. Rekabet Kurumu haksız ve fahiş fiyat uygulamaları gerekçesiyle bazı zincir marketlere yüksek miktarlarda cezalar kesmişti. Ancak buna rağmen Düzce’de birçok şubesi bulunan zincir marketlerin etiket oyunları, vatandaşların dikkati sayesinde ifşa olmaya devam ediyor.

Alış veriş için bugün Düzce’de birçok şubesi bulunan bir markete alış verişe giden Orbay Müslüm Şahan isimli bir vatandaş, raftaki etiket fiyatı 39.90 TL olan bir ürünü aldı. Kasaya geldiğinde ürünün 59.90 TL olduğunu öğrenen Şahan, neye uğradığını şaşırdı. Ürünü almaktan vazgeçen Şahan, duruma sosyal medya hesabından, “Arkadaşlar sabah A 101 aldığım en ucuz kaşar tost peyniri 39.90 TL’ye aldım.  Kasada ise 59.90 oldu, fark 20 TL.  Soyguncular, fırsatçılar bunlar.  Dikkatli olun ve tüketici haklarına şikâyet edelim” diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan bu durum Düzce’de,  ürünleri rafta farklı fiyat göstererek, kasada ise farklı fiyattan satan büyük zincir marketlere yönelik denetimlerin yetersizliğini gözler önüne serdi. Vatandaşlar, bu tür fiyat oyunları ile fırsatçılık yapan marketlerin daha sıkı denetlenmesini istiyor.

HABER: Savaş ARI