Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı Ertan Taşlı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın yaptığı toplantıda ilk olarak gündem maddeleri üyelere okundu. Taşlı, gündem maddelerinin ilki olan oda faaliyetlerini aktarmak üzere sözü Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır’a bıraktı.

MARKA’DA BÜROKRASİ KARMAŞIK

Çakır, yabancı diplomatlarla Avrupa ve dünya genelinde vizelerin kolaylaştırılması adına çalışmalar yürüttüklerini, bu amaçla da yabancı diplomatlarla diyalog kurmaya çalıştıklarını söyledi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteklerinden oda üyelerinin daha etkin yararlanabilmeleri için de bir takım çalışmalar yaptıklarını belirten Çakır, MARKA’da bürokrasinin karmaşık olduğunu ve bu bürokrasinin daha aza indirilebilmesi için mücadele ettiklerini ifade etti.

ÜYELERİMİZİN MENFAATİNE ÇALIŞIYORUZ

Çakır, “Üyelerimizin menfaatine olan bir çok işle ilgilenmeye çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (UR-GE) projesi. Bu proje için geçtiğimiz günlerde Sayın Bakan Zafer Çağlayan’dan yoğun uğraşlar sonucunda randevu alarak bir görüşme yaptık. Bu destekten nasıl faydalanabileceğimiz konusunda bilgiler aldık. Bu konudaki çalışmalara da hızla başladık. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu da UR-GE konusunda bizleri teşvik etti ve bu iş için hazırlanacak olan projelerin profesyonel şekilde yapılmasını istedi.” dedi.

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ TALEBİ HAVADA KALIYOR

Düzce'ye Gümrük Müdürlüğü kurulması gerektiğinin altını çizen ve bu noktada yapılan girişimler hakkında bilgi vererek konuşmasını sürdüren Çakır, “Gümrük Müdürlüğü talebinde bulunduk. Bu konuda da çalışmalar yaptık. Bolu ve Düzce’ye ortak bir gümrük müdürlüğü verilmesi gündeme geldi. Biliyorsunuz ki bu noktada ihracat rakamları önemli. İlimizin normalde ihracat rakamları yüksek olsa da çoğu firmanın merkezi İstanbul olması nedeniyle bu rakamlar bize yansımıyor. Bu nedenle de yalnız başına Düzce’nin Gümrük Müdürlüğü talebi havada kalıyor.” şeklinde konuştu.

SANTEK’E DÜZCE'DEN İLGİ YOK

Kocaeli’deki SANTEK’13 Sanayi ve Teknoloji Fuarı'na katılımın az olmasına değinen Oda Başkanı Çakır, “Bu fuara katılım olması için çalışmalar yaptık. İlimizden bir tek Yeksan firması fuara katıldı. Biz de bunun üzerine orada bize ayrılan standa 35 firmamıza ait katalog ve broşürleri toplayarak götürdük ve ziyaretçilerin beğenisine sunduk. Odamız personeli her gün oraya giderek ziyaretçilere ilimizi ve firmalarımızı tanıtmaya gayret ediyor. Yönetim kurulu olarak odamıza ait minibüsü fuar boyunca üyelerimize tahsis ettik. Her sabah odamızın önünden kalkacak ve akşam da Kocaeli’nden buraya gelecek.” ifadelerini kullandı.
Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır’ın konuşmasının ardından diğer gündem maddelerine geçildi. Diğer gündem maddeleriyle ilgili konuşmalar ve oylamalar yapıldı.

YENİ BİNA ARALIKTA MECLİSTE

Meclis divanı ve yönetim kurulunun davetleriyle meslek komiteleri başkanları meclis toplantısına katılarak, meclis üyeleriyle tanıştı. Komite başkanlarından bir dahaki meclise kadar, kendi komitelerinde konuları tartışarak, meclis gündemine katkıda bulunmaları istendi. Meclis toplantısında son olarak yeni Ticaret ve Sanayi Odası binası konusu gündeme geldi. Bu konunun tek gündem maddesi olarak aralık ayı meclisinde konuşulmasına karar verildi. 



Haber: C. ÜSTÜNER