Düzce’de uzun yıllardır döviz bürosu işletmeciliği yapan Ragıp Gökesaoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından doların artışının hızla devam etmesi üzerine başlatılan döviz bozdurma kampanyasını ve doların aniden yükselişinin ve bu yükselişin sebepleri üzerine açıklamalarda bulundu.

“Amerika’daki seçimlerden sonra yükselişe geçti”
Ragıp Gökesaoğlu doların şu an itibariyle 3.412 TL’ye aldıklarını, 3.421 TL’den de sattıklarını belirtti. Gökesaoğlu bu ani yükselişin sebeplerini ise şöyle anlattı: “Dolar Amerika’daki seçimlerden sonra yükselişe geçti. Dünyadaki ekonomik daralma ve dünyanın dolara olan talebinden dolayı yükselmeye başladı. Dolar şu an ciddi boyutta yüksek seviyelere ulaştı. Türkiye gibi ülkelerde yükselmesi çok büyük kayıplara neden oluyor. Cebimizdeki para her gün erimeye devam ediyor.”

“Hükümet dolarla yapılan işlemlere sınırlama getirmeli”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı “dövizini bozdur” çağrısı değerlendiren Gökesaoğlu Türkiye’de tüm işlemlerin dolarla yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:
Tüm işlemlerimizi dolarla yapıyoruz. Bir yer kiralıyoruz, ihale açıyoruz, köprüden arabaları geçiriyoruz ve bunları dolar karşılığında yapıyoruz. Geç kalınmış bir çağrı. Cumhurbaşkanımızın verdiği bu tepkiye vatandaştan ilgi var. Dolarını bozdurmak isteyen ciddi boyutta bir kesim var.  Türkiye Cumhuriyeti’nde dolara bağımlılık çok iyi bir şey değil. Araba alacaksınız, dolar yükselince arabanın fiyatı yükseliyor. Aslında Türk Lirası’na geçişte geç bile kalındı. Dolarla yapılan işlemlere sınırlama getirilmesi gerekiyor. Hükümetin bu çağrısını desteklemek gerekiyor, diye düşünüyorum. Amerika’da biri öksürse Türkiye’de dolar çıkıyor. Dövizini satıyor diye insanları sömürmemek gerekiyor. O günkü değeri neyse o fiyattan alalım.”

“Kira sözleşmelerinin TL’ye çevrilmesi gerekiyor”
Gökesaoğlu çağrının Düzce’de de ilgi gördüğünü kaydederek şöyle devam etti:“Dün birkaç kişi ciddi boyutta dövizini bozdurmak için geldi. Özellikle bunu sosyal medya ve yapılan çağrı sebebiyle bozdurmak istediğini söyledi.  Düzce’de de çok büyük bir beklentiye girmemek lazım. Yılbaşı da geldi. Kira sözleşmelerini yaparken hükümetin TL’ye çevirmesi gerekiyor. Dolarla kiraya verenlerin pek işine gelmez ama hükümetin bu politikasına da uymak gerekiyor. Bu süreçte daha duyarlı olacağını düşünüyorum” dedi.

“Tüm dünya devletleri kalkınmamamız için ellerinden geleni yapıyor”
Doların yükselip yükselmeyeceği konusunda yorum yapmanın çok zor olduğunu aktaran Gökesaoğlu; “Dünyaya ve Amerika’ya bağlı bu durum görüntü onu gösteriyor. Suriye’de de bir savaş veriyoruz. Tüm dünya devletleri kalkınmamamız için ellerinden geleni yapıyor. Bu mücadelede sağcı, solcu, a parti, b parti demeden hükümetin yanında olursak bir müddet bu yükselmeyi engelleriz.” diye konuştu.

Altın yatırımcılarına çağrı
Gökesaoğlu son olarak altın yatırımcılarına çağrıda bulundu:“Altın alırken işçilikli değil gram altın dediğimiz külçe altın alın. Her altın yatırım altını değildir. Eğer yatırım olarak alıyorsanız külçe altın alın daha mantıklı. Aksi takdirde zarar edersiniz”