Kimpur’un Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekare alana inşa edeceği dev yatırımın temeli törenle atıldı.

20 BİN METREKARE ALANDA 300 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Toplam maliyeti 16 milyon dolar olarak açıklanan fabrikada 300 kişi istihdam edilecek. Dolaylı olarak bin 500 kişiye ekmek kapısı olacak dev yatırımda güneş enerji sistemi kullanılacak. Bu yönüyle bölgede çevre dostu ve kendi enerjisini kendi üreten ender tesislerden biri olması yönüyle de yatırım, Düzce’ye ayrı bir değer katacak.

Yaptığı yatırıma ilişkin Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan KİMPUR Yönetim Kurulu Başkanı Leon Mirzahi, şunları kaydetti:

"Hem poliüretan sistemlerinde ek 50 bin ton kapasite elde etmek ve hem de 'eva granül' ham madde üretim kapasitesini arttırmak amaçlı, Düzce'de ikinci bir üretim tesis yatırımının 2021-2023 döneminde gerçekleşmesini planladık. Bu tesiste aynı zamanda pet geri dönüşüm tesisi de devreye alınacak ve 'yeşil ürün gamı' tamamlanacak."

“ÜRETİMİN YÜZDE 30’U YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLECEK”

Mirzahi ayrıca, KİMPUR fabrikasının ayakkabı tabanı, kauçuk, rigid sert köpük sistemleri, otomotiv ve sektörü ve halı-oyun sahası zeminlerine yönelik üretim yapacağını b üretiminin yüzde 30’unu yurt dışına ihraç edeceğini söyledi.

 “BİZİ TERCİH ETMESİNDEN DOLAYI ÇOK GURURLUYUZ”

Fabrikanın yapımında kendilerine güneş enerjisi, bina yapımı ve çatı panelleri olmak üzere 3 farklı alanda talepte bulunulduğunu ve hepsini de başarı ile yerine getirdiklerini, bundan dolayı da ayrıca gurur duyduklarını ifade eden PEKİNTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Olcay, Öncü Haber’e yaptığı özel değerlendirmede, “Düzce’nin önemli bir yatırımcı kazandığını düşünüyoruz. Kimpur, kimya sektöründe lider konumda olan değerli bir firmamız. Düzce’ye istihdam getirecekleri teknoloji getirerek değer katacakları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu yatırım için ve ev sahipliği yapmak için çok çalışacağız. Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak, 300 den fazla istihdam sağlayacak, kendi enerjisini güneşten üretmek suretiyle doğaya da katkı verecek, yeşil ve ekolojik bir yatırım olacak hayırlı ve bereketli olmasını canı gönülden temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

DEĞERİ HER GEÇEN GÜN ARTACAK

Bir şehre gelen sanayi yatırımının, kendisini geliştirip büyütmediği takdirde yok olmaya mahkûm olduğunu vurgulayan Düzceli iş insanı ve PEKİNTAŞ Genel Müdürü Faruk Darıyerli ise Kimpur’un yatırımını büyüterek 300 kişilik istihdamı doğal olarak arttıracağını vurguladı. Darıyerli, “Çok güzel bir inşaat olacak, Düzce için çok büyük bir kazanç. 16 milyon dolarlık bir yatırım. Aynı zamanda çatısında güneş paneli olacak. Düzce’mize böyle kaliteli firmaların gelmesi bir Düzceli olarak beni mutlu ediyor.  Düzce’ye gelen Düzce’den gidemez, Düzce’de büyür. Geri baktığınızda sanayi tesisleri büyümediği zaman küçülürler. O yüzden Kimpur da büyüyecektir. Çalıştıracağı insan sayısının fazlalığı, katma değer katacak olmasından dolayı son derece memnunum.” açıklamalarında bulundu.

DÜZCE’YE İLK YATIRIMI

2015 yılında Kimteks Poliüretan San. ve Tic. A.Ş olarak kurulan Kimpur, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde yer alıyor. 

Türkiye’de 129 bin ton Avrupa’da 25 bin ton bağlı ortaklığı ile bölgedeki en büyük kapasiteye sahip poliüretan sistem evi olan firma, Düzce yatırımı ile kapasitesini 200 bin tona ulaştırmayı hedefliyor.

45’ten fazla ülkeye ihracat yaparak sektöre öncülük eden KİMPUR’un, üretimini yaptığı poliüretan; ayakkabı, otomotiv, mobilya, yalıtım ve inşaat sektörlerinde kullanılıyor.