İklim değişikliğinden nasibini alan Düzce, son yıllarda yurdun en çok yağış alan bölgelerinden biri haline gelirken sel ve taşkın afetlerini de beraberinde getirdi. Son olarak geçtiğimiz yıl 6-7 Temmuz tarihlerinde düşen aşırı yağışların ardından sel ve taşkın felaketi meydana gelmiş Düzce afet bölgesi ilan edilmişti. Çilimli, Cumayeri, Akçakoca ve Düzce Merkez’in belirli kesimlerinde sel-su baskını ve heyelan afeti sebebiyle 794 çiftçi zarara uğramıştı.

Çiftçilere tarım sigortası anlatıldı

Düzce’de her yıl bol yağışlı geçen ilkbahar ve yaz ayları yaklaşırken olası afet durumlarında maddi kayıp yaşanmasının önüne geçilmesi için çiftçilere yönelik "Devlet Destekli Tarım Sigortalarının İşleyişi ve TARSİM 2022 Yılı Uygulamaları" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sigorta sistemiyle ilgili bilgilerin verildiği ve katılımcılarla görüş alışverişinde bulunulduğu toplantıya; Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Sakarya Bölge Müdürü Erhan Karakuş, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk,  muhtarlar, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

‘Düzce’de tarımı etkileyen afetler arttı’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Çiçek, Düzce’de iklim değişikliği etkisiyle son yıllarda don, dolu, sel, fırtına ve heyelan gibi afetlerin yaşandığını ve meydana gelen bu afetlerden dolayı çok sayıda üreticinin zarar gördüğüne dikkat çekti. Çiçek, geçtiğimiz yıllarda meydana gelen afetlerden dolayı sigorta yaptıran üreticilerimizin zararlarının TARSİM tarafından karşılandığını belirterek, üreticilerin olası afetler durumunda mağdur olmamaları için, sigorta yaptırmaları gerektiğini söyledi.

HABER: Mehmet GÜNESEN