Oyak Beton Genel Müdürü Ramazan Yücel, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlediği Liseler arası Matematik yarışması programı tanıtımı sonrasında yaptığı açıklamada küresel ekonomik kriz nedeniyle inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

Ramazan Yücel, küresel ekonomik krizin geldiğini daha önceden tahmin ettiklerini belirterek ''Bu krizi zaten bekliyorduk. Dünya'da herhangi bir ülkede meydana gelen ekonomik kriz artık bizleri de etkilemekte, bunu bir kez daha gördük. Bu krizden Türkiye'nin de etkilenmemesi mümkün değildi. Bu anlamda İnşaat sektöründe bu yaşanan ekonomik kriz hemen etkilemiyor. Ancak İnşaat sektörü Ekonomik krizden geç etkilenir ve geç iyileşmeye doğru gider. Ekonomik kriz nedeniyle, yatırım yapacak olan firmalar ve kişiler bekleme sürecine giriyor'' şeklinde konuştu.

Ekonomik krizin Türkiye'de inşaat sektörünü muhakkak etkileyeceğini de belirten Yücel,'' Ekonomik krizden ülkemiz çok büyük anlamda bir etki olmayacaktır. Asıl bizdeki sıkıntı ülkede yapılan kapasite fazlalığı yatırımlardan kaynaklanıyor. Ülkemizde son yıllara bağlı olarak yapılan inşaat çalışmaları planlanmış bir şekilde yapılmadı. Ülkemizde çimento ihtiyacı olan 40-45 milyon ton iken şimdi ise 65 milyon ton kurulu kapasite var, bu kapasite fazla kurulu kapasitedir. Bu yüzden sıkıntı yaşanacaktır'' ifadelerini kullandı.