Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımlarıyla gerçekleştirilen, "Türkiye'nin Otomobili Projesi, Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni" ile 60 yıllık yerli otomobil hayalini gerçeğe dönüştürecek firmalar kamuoyuna açıklandı.

Bakan Özlü, törendeki konuşmasında yerli marka otomobilin sanayiye yansıması konusunda önemli noktalara temas etti. Yerli marka otomobil projesinin, otomobil markası oluşturmanın çok ötesinde bir anlam ve önem taşıdığını vurgulayan Özlü, "Bu proje, Türk sanayisinin eşik atlamasıdır." dedi.

"Yine bir ilki gerçekleştirdik"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve himayesinde; Cumhuriyet tarihinin birçok ilkini gerçekleştirdiklerine işaret eden Bakan Özlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yine bir ilki gerçekleştirerek Türkiye'nin ilk yerli otomobili için yola çıktıklarını söyledi.

"Çıtamız yüksek, hedefimiz büyük"
Bakan Özlü şöyle devam etti: "Yerli marka otomobilimiz; otomotiv sanayindeki bütün yeniliklere, dijitalleşmeye, dönüşüme, yazılımlara, taleplere ve trendlere cevap verir nitelikte olacak. Türkiye'nin otomobilinin fazlası olacak, eksiği olmayacak. Çıtamız yüksek, hedefimiz büyük. Sadece iç pazarda değil, dış pazarlarda da göz dolduran, farkındalık oluşturan bir marka ve küresel bir başarı hedefliyoruz. Türkiye'nin yerli marka otomobili için küresel ölçekte inceleme yaparak, etütler, raporlar ve analizler hazırladık. Türk otomotiv sanayisinin çok güçlü altyapısı, ana ve yan sanayisi, tasarım-üretim mühendisleri, tecrübesi ve kararlı bir siyasi iradesi olduğunu gördük."

"Aynı hedefe kilitlenmiş bir girişimci grubuyla yola çıktık"
Özel sektörün, bu konuda ciddi bir motivasyona ihtiyacı olduğunun altını çizen Bakan Faruk Özlü, güven veren, güçlü, uyumlu, aynı hedefe kilitlenmiş bir girişimci grubuyla yola çıktıklarını kaydetti.

"Bu heyecanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum"
Özlü, ayrıca vatansever ve işinde uzman tasarımcı, mühendis ve teknisyenlerin sürece katkıda bulunmak için büyük heyecan duyduğunu ifade ederek, "İstanbul Teknik Üniversitesi'nde otomotiv doktorası yapmış bir mühendis olarak, bu heyecanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum." şeklinde konuştu.

Haber:C.ÜSTÜNER