Rekabet Kurumu, Ferrero ve iştiraklerinin fındık pazarında üretim, alım, kırım ve ihracat aşamasında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği dair bulguları ciddi ve yeterli bularak soruşturma kararı vermişti.

Fındık TV’nin haberine göre, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bu sefer çok ciddi dosyalar hazırladık. Rekabet Kurulu’na başvurduk. Burası ülkemizin egemenlik haklarını temelden koruyan bir kurumdur. Dolayısıyla onların uzmanları da geldiler incelemeler yaptılar. Yaptıkları bu çalışma sırasında yaptığımız bu hukuki süreci ciddi buldular. Uzmanlar incelemesinde bu ön çalışmaların belgelerin, bilgilerin ve karşılaşılan durumun hukuki olarak ciddi olduğunu gördüler. Bu araştırma ve soruşturmayı bir şekilde neticelendirdiler” diye konuştu.

“HALKIMIZ ÇOK MEMNUN”

Süreci yakından takip edecekleri kaydeden Başkan Güler, “Bizler, çalışmalarımızı sürdüremeye devam edeceğiz. Kendileri uzmanlara da dayanarak bir fiyat açıkladı. Bu fiyattan 33 gün sonra nasıl bir cüretse adı geçen firma ve ekibi piyasa için yeni bir fiyat açıklamasında bulundu. Bu kabul edilebilir bir şey değildi. Dolayısıyla bu başvurumuzda bunu da göz önüne aldık. Yaptığımız müracaat haklı görülerek bu soruşturma başlatıldı. Bundan halkımız çok memnun” dedi.

Kaynak: Fındık TV