DESOB Başkanı Mustafa kayıkçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi politikası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı ekonomiye önlem, TL’ye destek paketinin ilk dakikadan itibaren piyasaya olumlu etki yaptığına dikkat çeken Kayıkcı,  “Devletimizin etkili karar alma gücünü bir kez daha gördük. Cumhurbaşkanımızın Türk Lirası tasarruflarını koruma adına ortaya koyduğu milli ve yerli duruşu destekliyoruz, arkasındayız. Bu istikrar devam etmeli ve döviz fiyatları daha da aşağıya çekilmeli” diye konuştu.

Doların yükselmesi ile birlikte artış gösteren özellikle akaryakıt ve tüm gıda ürünlerinde indirim beklediklerinin altını çizen Kayıkcı, “Akaryakıt fiyatları bir an önce makul bir düzeye çekilmeli, ticari yolcu ve yük taşıyan esnafımızın rahat bir nefes alması sağlanmalı. Dolar yükselince anında gelen zamların, dolar düşüncede aynı hızla hemen geri alınmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Devletin karar alma gücünü fırsatçı ve stokçuların üzerinde de görmek istediklerini kaydeden Kayıkcı  “Devletimizin etkili ve karalı gücünü stokçuların, fırsatçıların ve karaborsacıların üzerinde de görmek istiyoruz. Devlet fırsatçılara göz açtırmamalı.” çağrısında da bulundu.

Son olarak tüm Düzceli vatandaşları yılbaşı alışverişi için esnaflardan alışveriş yapmaya davet eden Kayıkcı , “Marketlerin fırsatçılığını son 1 ayda herkes gördü. Marketler doların artışını bahane ederek gün içinde defalarca etiket değiştirdiler. Tüm vatandaşlarımızı marketlere ders vermeye davet ediyorum; gelin marketlere bir ders verin, milli paranızla, helal kazancınızla, milli ve yerli olan esnafınızdan alışveriş yapın. Esnafımız sizin yanında” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI