Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, birliğin şu anda iyi bir yerde olduğunu belirterek, ''105 milyon üretici borcu devraldık, şu anda 55 milyon. 72 milyonluk Şekerbank borcu devraldık, şu anda 40 milyon TL'' dedi.Bayraktar yaptığı açıklamada, ''bitik bir FİSKOBİRLİK'' devraldıklarını, bazı beklentileri karşılayamadıklarını ancak, kurumu devraldıklarından daha iyi bir noktaya getirdiklerini kaydetti.
Kurumun hiçbir arazisini satmadıklarını belirten Bayraktar, ''FİSKOBİRLİK, aldığımızdan daha mı iyi daha mı kötü diye sorulduğunda net olarak söylüyorum; şu anda iyi bir yerdeyiz. 105 milyon üretici borcu devraldık, şu anda 55 milyon. 72 milyonluk Şekerbank borcu devraldık, şu anda 40 milyon TL. Bu arada 40 milyon cari gider ödemişiz. Kurumun bir metrekare arazisini satmadık. Tabii ki bunlar sorunu çözmüyor, ama önemli şeyler olduğunun altını çizmek lazım'' dedi.
FİSKOBİRLİK'in Şekerbank'a olan borç sorununu çözmek zorunda olduğunu, bunun kurumun önünü açacağını dile getiren Bayraktar şunları söyledi: ''Şekerbank'la 15 Aralık'a kadar bir mutabakatımız var. Yaptığımız mutabakat gereği borcu 30 milyon TL'ye kapatacağız. O nedenle bir kısım gayrimenkullerimizi satmamız gerekiyordu. Geçtiğimiz günlerde Soya Yağ Sanayi'nin satışı için kongre topladık. Birçok engellemelere rağmen 50 milyon TL'ye sattık. Böylece Şekerbank'la ilgili problem kalmadığı gibi biraz da elimizde nakit oluşuyor. Bunu da alacaklı durumdaki üreticilere dağıtma şansımız olacak. Şekerbank borcunun önemi, birliğin mallarına konulan hacizden kaynaklanıyor. Kredi yollarımız tıkandı ve elimiz kolumuz bu nedenle bağlandı.''
FİSKOBİRLİK'e ait marketler zinciri Fiskomar'ların zarar ettiği yönündeki eleştirilere de değinen Bayraktar, marketlerin kendi dönemlerinde kar eder hale geldiğini belirterek, ''Bizden önceki arkadaşlar Fiskomar'lara nereden mal alınacağının teyidini önceden yaptıkları için kar oranı düşüktü. Ama biz malın nereden alındığına değil, kaça alındığına bakıyoruz'' diye konuştu.Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in önümüzdeki dönemde fındık almaya başlayacağını ancak, satamayacakları fındığı kesinlikle alma niyetinde olmadıklarını sözlerine ekledi.