Düzce Defterdarı Ali Aykaş, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına” ilişkin kanun hükümlerinin getirdiği imkanlardan vatandaşların yararlanmaya devam edebilmesi için 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar ödeme yapmaları gerektiğini bildirdi.

Bazı vatandaşların, kasım 2016 ayı ödemelerini yapmamaları nedeniyle kanundan yararlanma haklarının sona erdiğini ancak kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verildiğini hatırlatan Aykaş, “Yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir. Böylece, Kanundan yeniden yararlanma imkânına kavuşmuş olacaklardır. Ayrıca kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular Mayıs 2017 ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları gerektiğinin altını çizen Aykaş, “Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016 ayında ödeyen mükelleflerimiz de ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapacaklardır. İlk taksitlerini süresinde Ödemeyen mükelleflerimiz ise İlk taksitle birlikte ikinci taksitlerini Mayıs 2017 ayında ödemedikleri takdirde Kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerdir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir” ifadelerine yer verdi.