Düzce Belediyesi bugünlerde geçtiğimiz yıllarda yapılan işlerle adından sözettiriyor. Ortaya çıkan çalışmaların sonucu ise Belediyenin içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. Düzce Belediyesi Denetim Komisyonu tarafından her yıl sonunda hazırlanan denetim komisyon raporları konusunda belediyeye bağlı müdürlüklerinin komisyona eksik dosya verdiği ortaya çıktı.

İhale dosyalarını inceleyen ve denetleyen komisyona verilmeyen ihale dosyaları için ise “Diğer ihalelerin ihale dosyaları da tarafımıza verilmediğinden ayrıntılı olarak incelenememiştir” ibaresi kullanılıyor. Yıl sonunda normalde tüm ihale dosyalarının birim müdürlükleri tarafından incelenmek üzere denetim komisyonuna verilmesi gerekirken bir çok dosyanın komisyonlara verilmemesi ve bunun gerekçesinin bilinmemesi de şaşırtıyor. Belediyenin en çok ihaleye giren müdürlükleri olan Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün ihale dosyalarının tamamını vermemesi, “İhale dosyaları usulüne uygun değil mi?” sorusunu akıllara getiriyor. Yapılan incelemelerde belediye birimleri arasında koordinasyon eksikliği ve iletişimsizlik yaşandığı üzerinde de önemli duruluyor.

Diğer taraftan personel maaşları incelendiğinde karşılaşılan manzara da düşündürüyor. Belediyede çalışan bazı elemanların maaşlarının müdürlerin maaşından yüksek olduğu ve aynı eğitime sahip çalışanın, müdüründen fazla maaş alma nedeni de yine denetim komisyonu raporlarında açıklanamıyor. Raporlarda bu durumların niçin açıklanmadığı ise 'yapılmayan açıklamalar' nedeniyle bilinmiyor.