Hükümetin 26 Mayıs'ta SSK ve BAĞ-KUR'luların prim borçlarını ödemek için üç ay süre tanımasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, verilen bu sürenin bir yıla çıkarılması gerektiğini söyledi. Kayıkçı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere de yer verdi :

“ SSK ve BAĞKUR borçlarının yapılandırılmasında peşin ödemelerin bir ay içerisinde, taksitli ödemelerin ise ilk taksitinin bir ay içerisinde ödenmesi sorunluluğu bulunmaktadır. Ekonomik ve siyasi belirsizlikler nedeniyle piyasalarda yaprak kıpırdamadığı bir dönemde esnaf ve sanatkarlarımızın isteseler bile bu kadar kısa sürede ödeme yapması mümkün değildir. Ayrıca ilimizde fındık üretiminin başlı başlına bir geçim unsuru olması ve beklentilerin buna göre şekillenmesi nedeniyle fındık satışından elde edecekleri gelir ile bu imkandan faydalanmayı bekleyen aralarında emekliliği gelmiş kişilerinde bulunduğu çok sayıda esnaf ve sanatkarlarımız bulunmaktadır.

Bu nedenle 28 Temmuz 2008 tarihinde biten başvuru süresinin uzatılarak 3 aydan bir yıla çıkarılması ve daha çok borçlu esnaf ve sanatkarımızın bu büyük imkandan yararlanmasının sağlanması, ayrıca emekliliği gelmiş ancak prim borcu bulunan BAĞ-KUR'lulara kredi yoluyla emekli olma imkanının sağlanması hususlarındaki taleplerimiz Düzce Milletvekillerine yazılı olarak iletilmiştir. “