Buzağı desteklemesi kapsamında 2016 yılı için buzağı başına 350 TL, soy kütüğüne kayıtlı buzağılar için ise buzağı başına 500 TL destek verileceği kaydedildi.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada “Buzağı desteklemesi listeleri, 25 Ocak 2017 - 03 Şubat 2017 tarihlerinde askıya çıkmıştır. Yetiştiricilerimiz askı listelerini il ve ilçe müdürlüklerinden veya internet sitemiz duyurular kısmından kontrollerini yapıp askı süresince itirazlarını yapabilecektir. 2016 yılı buzağı destelemesi üç dönem halinde başvurular alınmaktadır. Henüz başvuru yapamayan yetiştiricilerimiz 2016 yılında doğan buzağıları için üçüncü ve son dönem başvuruları 01 Nisan 2017 – 01 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılabilecektir.” denildi.

“Bu sene buzağı desteklerinde önemli artışlar olacak”
Hayvancılık desteklemelerinde 2016 yılında önemli değişikliklere gidildiğini belirten Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, “Bu sene buzağı desteklerinde önemli artışlar olacak, böylelikle büyükbaş hayvancılıkta en önemli materyal olan buzağılar doğan hayvancılık işletmelerinde yetiştirilecek ve buzağı ölümlerinin önüne geçilerek hayvancılığın istenen seviyelere geliştirilmesine olanak sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.